Uitgelicht

Een kijkje in het leven van een gitarist of gitariste die gitaarles volgt bij The Guitar Master.

NIEUW

"Gitaarspelen word steeds leuker naarmate je verder komt en Paul helpt je door het lastige begin te komen."

 

Maarten de Jong

Maarten de Jong

8 Jaar was ik toen ik voor het eerst de gitaarschool van Peter van Elswijk binnenliep. Ik zou les krijgen van Paul de Zeeuw. Maar wie is Paul nou eigenlijk? Na 10 jaar lessen gekregen te hebben kan ik daar nu een aardig antwoord op geven, maar eerst zal ik wat over mijzelf vertellen.

 

Maarten de Jong is de naam en ik ben nu 18 jaar oud. Ik studeer sinds dit jaar Industrieel Ontwerpen in Delft. Zoals gezegd ben ik, toen ik 8 jaar was, begonnen met 'Oerend Hard' te spelen op een kleine gitaar met nylon snaren. Ik kon me altijd goed irriteren aan Paul als hij vijf vingers opstak en vroeg of ik wel vijf keer had geoefend. Na al die jaren kan ik zeggen dat dat me heel goed heeft gedaan. Gitaarspelen word steeds leuker naarmate je verder komt en Paul helpt je door het lastige begin te komen. Paul is een perfectionist in de goede zin van het woord en dat zie je in alles terug.

 

Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is leuker! 2,5 jaar geleden ben ik samen met een vriend een band begonnen met de naam EggsWanted. Deze band hielp me ervaring op te doen op het gebied van samenspel en optreden. Een band is niet alleen leuk voor deze dingen, maar het is ook goed voor een hele hoop lol. Ik ben nu wel weer in voor een nieuwe uitdaging op muzikaal gebied en daarom ben ik gestopt met EggsWanted en opzoek naar een nieuwe band. Tussendoor speel ik zo nu en dan in een dienst van de kerk. Dit is een andere setting dan in een poprockband wat ik met EggsWanted deed, maar ook hier leer ik heel veel van.


Drie gitaren verder, speel ik nu op een hele mooie American Fender Elite Stratocaster in Autumn Blaze en maple neck. Deze gitaar probeer ik in te zetten bij de Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover. Jazz is een nieuwe stap in m'n groei als gitarist. Met overweldigend enthousiasme staat Paul elke donderdagochtend om 8.30 uur mij op te wachten om me weer een stuk op weg te helpen!

Het enige wat me rest te zeggen is Paul en natuurlijk Stefanie te bedanken voor afgelopen jaren en hopelijk de jaren die zullen volgen!

Groetjes,
Maarten de Jong

NIEUW

"Ook laat hij me kennis maken met artiesten die ik niet ken, maar waarvan Paul wel denkt dat ik ze leuk vind, en daar zit hij nooit naast!"

Brent Wubben

Brent Wubben

 

Ik ben Brent, ik ben 17 jaar en ik speel nu zo’n 3 jaar gitaar. Ik ben opgegroeid in een muzikale omgeving. Mijn twee opa’s waren allebei muzikaal en thuis werd er veel Prince gedraaid. Zelf was ik meer bezig met andere muziek: toen mijn moeder me op mijn negende een liedje van Gavin DeGraw liet horen was ik verkocht! Na een paar jaar was ik het spelen van luchtgitaar spelen zat, en vroeg ik een akoestische gitaar voor mijn verjaardag. Mijn eerste docent was iemand die eigenlijk alleen maar klassieke muziek speelde, maar me wel wat leuke popliedjes liet spelen. Toen ik mijn eerste vier akkoorden kon voelde ik me al een echte gitarist! Maar na twee jaar werd ik het wel weer zat, omdat hij me geen techniek aanleerde en ook geen muziektheorie. Ik ben toen bij Paul uitgekomen en meteen na de proefles was ik opnieuw verkocht aan mijn hobby!

Bij Paul leer ik muziektheorie én kan ik liedjes spelen die ik leuk vind. Ook laat hij me kennis maken met artiesten die ik niet ken, maar waarvan Paul wel denkt dat ik ze leuk vind, en daar zit hij nooit naast! Hij heeft me Jack Johnson en John Mayer laten spelen. Ik wist wel dat John Mayer leuke liedjes op de radio maakte, maar niet dat hij zo’n goede gitarist is die naast top 40-liedjes prachtige slow-blues maakt. Hierdoor is mijn liefde voor slow-blues aangewakkerd en ik ben op dit moment bezig om daar zoveel mogelijk van te leren, met bijbehorende technieken.

Mijn akoestische gitaartje begon te rammelen en het werd dan ook echt tijd voor een nieuwe gitaar. Ik heb met Paul veel gekeken naar wat ik precies nodig had en waar ik op moest letten. Toen ik door Canada ging roadtrippen heb ik besloten om daar een nieuwe gitaar te kopen: een Fender Stratocaster! Op deze gitaar heeft John Mayer bijna al zijn muziek gemaakt, en deze gitaar heeft dus echt de sound waar ik naar opzoek was.

De lessen vliegen altijd voorbij bij Paul, omdat het altijd zo gezellig is. Naast het gitaar spelen delen Paul en ik nog een hobby: naar concerten gaan! Ik ben dit jaar al bij veel concerten geweest en we wisselen ook vaak nieuwe informatie over concerten uit. Gitaar spelen is iets wat ik altijd zal blijven doen!                

Levi Bruens

 

Ik ben begonnen toen ik 9 jaar (nu 16)  was en ging met een klassieke gitaar op les op een gitaar school die speciaal voor m’n basisschool was geregeld. Bij deze lessen dacht ik meer aan leuke en hippe nummers spelen, maar i.p.v. dat speelde ik nummers met noten die me niet echt aanspraken. Na 3 jaar les te hebben gehad moest ik stoppen, omdat ik naar de middelbare ging.

 

Na een poos zoeken kwam ik bij Paul terecht, waar ik nu ongeveer anderhalf jaar les heb. Ik ben begonnen met een akoestische gitaar, maar na een jaar vond ik elektrisch toch meer aanspreken. Bij de eerste les kreeg ik al een hip nummer voorgeschoteld en dacht wow zo kan het dus ook gewoon. Wat ik ook tof vind is dat Paul je kennis laat maken met bands waar je nog nooit van gehoord heb, en dat ik deze bijna altijd leuk vind.

 

Sinds ik hier les heb ben ik redelijk vooruit gegaan met de technieken en het spelen. Ook de keren dat het me niet lukt word er altijd geholpen. Ik ervaar de lessen als gezellig en leerzaam natuurlijk en ook als je het allemaal ff niet meer begrijpt legt ie het op een manier uit zodat je het wel begrijpt.

 

Zolang ik door kan gaan met gitaar blijf ik spelen, en het liefste hier! (Dusss Paul…… :D)

"Wat ik ook tof vind is dat Paul je kennis laat maken met bands waar je nog nooit van gehoord heb, en dat ik deze bijna altijd leuk vind."

Levi Bruens

"Paul beschikt over een gezonde dosis humor dus lessen zijn altijd leuk en het uur is zo voorbij."

Marcel Lagerwerf

Marcel Lagerwerf

 

Mijn gitaar verslaving begon zo’n 22 jaar geleden. Mijn vader speelde akoestische gitaar dus dat wilde ik ook doen met als voornaamste doel, beter worden als mijn vader!
Na zo’n 3 jaar een kleine break en toen overgestapt naar de elektrische gitaar.
Het hek was van de dam! Jaren les gehad op de muziekschool van Peter van Elswijk. In die tijd heb ik 2 inhaallessen gehad van Paul en had na die lessen echt het gevoel dat ik veel had geleerd. Dus toen ik hoorde dat Paul voor zichzelf begon, was het een hele logische stap voor mij om met hem mee te gaan. Hier heb ik nog altijd geen spijt van! Het is altijd inspirerend, weet belachelijk veel van veel verschillende stijlen. 
Ook niet geheel onbelangrijk, Paul beschikt over een gezonde dosis humor dus lessen zijn altijd leuk en het uur is zo voorbij.

 

In de loop der jaren heeft Paul ook goed door waar mijn kwaliteiten, zwakheden, passie en afkeer liggen. Dus toen ik een periode in een muzikale dip zat, wist Paul precies wat ik moest spelen om hier weer bovenop te komen en mijn motivatie weer terug te vinden.

 

Ik schrijf bij voorkeur mijn eigen muziek. Ten tijden van mijn eerste band, die na vele naamsveranderingen uiteindelijk Burning Source heette, was al snel de keuze gemaakt geen covers te doen. Gewoon je eigen creativiteit de vrije loop laten. Jaren in een oefenruimte gespeeld, zeer slechte nummers gemaakt, maar de slechte nummers werden wel steeds logischer en beter. In 2011 dan werkelijk mijn eerste optreden gedaan en vele volgde. 

Later een nieuwe band, Oriax, gevormd waarbij de kwaliteit van de het muziek schrijven naar een hoger niveau ging en ook met grote regelmaat mee op het podium gestaan.

Tussen al het zware gitaar geweld door begon ik een zelfstandig, akoestisch projectje om iets wat meer toegankelijkere muziek te maken.

In die tijd een flink scala een gitaren, versterkers, effecten en alles wat erbij komt kijken gekocht en versleten. Het is een uit de hand gelopen hobby maar zonder zou ik niet meer kunnen.

"Ik heb nu het gevoel dat ik bij een leraar zit die me uitleg geeft over het lezen van muziek, over de theorie, die komt met nieuwe bands enz."

Stacy van Alphen

Stacy van Alphen

 

Hoi! ik ben Stacy. Ik ben 30 jaar en speel inmiddels al heel wat jaartjes gitaar.

Op de basisschool vond ik de gitaar al een facinerend instrument en ik wilde er graag op leren spelen. Toen ik in groep 8 zat heb ik een half jaar akoestische gitaar gespeeld bij de muziek winkel  in s-gravenzande. Die ging weg en mijn gitaar leraar stopte ook met lesgeven.

Ik heb een tijdje geen gitaarles gehad. In de tweede van de middelbare school wilde ik toch weer op gitaar les. Samen met mijn zus vond ik een gitaar lerares die vanuit huis les gaf. Daar heb ik een paar jaar les gehad samen met mijn zus. We leerde nummers spelen maar ik leerde geen theorie en hoe ik muziek moest lezen leerde ik daar ook niet. De gitaar lerares zat zelf nog op les om bij te leren. Op een gegeven moment gaf ze aan dat ze niet wist wat ze mijn zus en mij nog moest leren. Ik dacht dus dat ik al lekker gitaar kon spelen. Ik heb een paar jaar geen les gehad. Ik maakte mijn opleiding af en ging werken op het westerhonk in de gehandicapte zorg. 

Daar leerde ik een collega kennen die een passie voor gitaar spelen had en super goed kon spelen. Ik besefte dat ik toch graag wel weer op les zou gaan om meer te leren over de gitaar en het gitaar spelen. Ik heb een proefles genomen bij Paul. 

Ik was eigenlijk direct enthousiast! Ik heb nu het gevoel dat ik bij een leraar zit die me uitleg geeft over het lezen van muziek, over de theorie, die komt met nieuwe bands enz. Ik ben inmiddels over gestapt op het spelen van de elektrische gitaar. Ik heb nu al een tijd les bij Paul. Ik weet eigenlijk niet precies vanaf wanneer tot wanneer. Ik ben er een tijdje tussenuit geweest omdat ik kamte met een depresie. Toen het weer redelijk ging kon ik bij Paul lessen van een half uur nemen. Op dat moment was dat goed en passend voor mij want ik had geen lange concentratie. Toch kon ik op deze manier wel bezig zijn met mijn hobby! En ik moet zeggen, Paul kent mij aardig goed inmiddels. Hij ziet wanneer mijn concentratie het laat afweten en is heel geduldig. Tegelijker tijd stimuleert hij me om toch te blijven proberen. Ik heb een paar leerlingen dagen mee gemaakt en het is leuk om met elkaar muziek te maken! Vorig jaar ben ik niet bij let's make music geweest omdat ik een financiele tegenslag had. Ik ben een jaar gestopt met gitaarlessen. Ik heb ze nu weer opgepakt dus ben weer lekker met muziek bezig. ik leer bands kennen als Masterdon, Alter bridge, Shinedown, Avenged Sevenfold en Halestorm. Ik vind het leuk om met nieuwe muziek in aanraking te komen. De muziekwereld is zoveel groter dan alleen pop muziek!

Ik heb ook een clinic gevolgd bij Paul over het afstemmen van je gitaar en over het verzorgen/schoonmaken van je instrument. Dit was heel leerzaam! Je krijgt allemaal kennis over je gitaar die je ook direct kunt toepassen. Gitaar spelen is zoveel meer dan alleen een nummer kunnen spelen. Eigenlijk heb ik dit pas geleerd sinds ik les heb bij Paul.

"Door les te hebben bij Paul zal ik mij altijd blijven ontwikkelen als gitarist."

Ruben van den Brink

Ruben van den Brink

 

Zo’n 14 jaar geleden ben ik begonnen met gitaar spelen. Ik kreeg van mijn ouders een kleine akoestische gitaar waar ik als 10-jarig jongentje mee op les ging bij Peter van Elswijk. Na twee jaar akoestisch ben ik over gestapt op een elektrische gitaar, inmiddels was de les ook verhuisd van het zolderkamertje naar Honselersdijk. Ik weet niet meer wat de aanleiding was maar na een tijd les van Peter te hebben gehad in Honselersdijk kreeg ik les van Paul. Dit was een omslag in mijn muzikale leven. In mijn begin jaren als gitarist was ik er erg op gebrand dat het er goed uit zag, ik had immers ooit wel eens gehoord dat als je niet kan spelen, laat het er dan ten minste goed uit zien. Maar bij Paul veranderde er veel, als ik weer eens een week voor de spiegel had gestaan in plaats van vingeroefeningen zei hij dat gewoon. Bij Paul heb ik ook mijn muzikale horizon kunnen ontwikkelen. Ineens maakte ik kennis met Green Day, Bowling for Soup, Puddle of Mud en nog veel meer. Ook werd er meer aandacht gegeven aan de techniek van het gitaarspelen.

 

Toen Paul vertrok bij gitaarschool van Elswijk ben ik samen met mijn vader meegegaan. Sindsdien ben ik mij verder gaan ontwikkelen als gitarist door ook les te krijgen in muziektheorie. Dit heeft mij enorm geholpen toen ik samen met mijn vader en een vriend een bandje begon. Aangezien we geen bassist hadden ben ik gaan bassen wat ik snel op kon pakken door de ervaring met muziektheorie. 

Door les te hebben bij Paul zal ik mij altijd blijven ontwikkelen als gitarist maar ook andere zaken die met muziek te maken hebben. Bezoekje aan de Music Fair 2017 met mede leerlingen, meespelen met het “Let’s Make Music” festival en de show van Joanne Shaw Tailor waren zeker hoogtepunten. Paul helpt ook met de ontwikkeling van onze band Source. Want naast het les geven van mijn  vader  (gitarist van Source) denkt Paul ook mee aan performance en aanvullingen op de setlist.

 

Muziek maken is heel erg belangrijk in mijn leven en ik hoop dat dat nooit meer zal veranderen.

"Erg gaaf om te zien hoe betrokken Paul bij onze band is."

Wim

Wim !

 

Toen ik in 2005 26 jaar oud was besloot ik om gitaar te leren spelen. Ik was eigenwijs en koos er bewust voor om geen gitaarles te nemen. Ik dacht dat dit veel te saai en ouderwets zou zijn. Ik leerde mezelf gitaarspelen via Youtube en Google. Na honderden tutorial video’s leerde ik een paar akkoorden en begon na een tijd te spelen in de band Squareband.nl.  

 

In de band leerde ik om muziek te maken met anderen. In tien jaar tijd is Squareband.nl muzikaal gegroeid en treden we regelmatig op. Tijdens die optredens kwam ik erachter dat ik iets miste in mijn gitaarspel. Ik vond dat ik niet verder groeide en dat mijn gitaarspel vlak was. 

 

In 2016 trok ik de stoute schoenen aan en ging ik als 37 jarige ‘op les’ bij Paul. Vanaf de eerste les was er een goede sfeer en een klik. Als muzikanten onderling kunnen we goed communiceren en belangrijker nog: plezier hebben in muziekmaken. Tijdens de lessen van Paul kwam ik erachter dat ik na 10 jaar ‘klooien’ op Youtube mezelf een hoop verkeerde technieken heb aangeleerd. De praktische opzet van Paul zijn lessen zorgt ervoor dat ik in 2 lessen meer leer dan 75 Youtube video’s te kijken. Daarbij is het ook erg gaaf om te zien hoe betrokken Paul bij onze band is. Stefanie en hij bezoeken regelmatig onze optredens . De lessen daarna geeft Paul waardevolle feedback over de optredens en zorgt ervoor dat niet alleen ik, maar ook Square muzikaal groeit. 

 

Als ik eerder had geweten hoe waardevol en vooral hoe leuk gitaarles is, had ik geen enkele seconde verspilt aan tutorials op Youtube. Iedere lesdag ga ik met plezier naar Naaldwijk om een uur lang te rocken, te lachen en te genieten van het muziekmaken. Paul is recht voor z’n raap en een echte vakman. Door de lessen sta ik zekerder op het podium en merk dat de band beter is geworden hierdoor.

Janneke Geeven

 

Hoi ik ben Janneke Geeven en ik ben 15 jaar. Ik speel nu al 6 jaar gitaar, waarvan ongeveer 3,5 jaar bij Paul.

Ik ben begonnen met spelen omdat ik voor sinterklaas een gitaar had gekregen van mijn oma en dan toch ook maar op les moest. Het eerste jaar heb ik bij een andere leraar les gehad waar ik de basis heb geleerd. Toen die leraar ging stoppen met lesgeven ben ik naar Paul gegaan.

 

Bij Paul heb ik veel geleerd. Wat het op die leeftijd ook leuk maakte was dat ik liedjes van bijvoorbeeld One Direction leerde spelen. Na 2 jaar les bij Paul ben ik toen voor 2 jaar gestopt met les, omdat ik naar de middelbare school ging. Wel had ik genoeg geleerd om in een bandje van de kerk te kunnen spelen. Na een tijdje merkte ik dat ik toch ook wel weer op les wilde omdat je dan meer leert. Mijn ouders waren er heel blij mee dat ik weer op les wilde en nu les ik sinds 1,5 jaar weer bij Paul.

 

Het fijne bij Paul is dat je de liedjes die jij leuk vindt leert spelen gecombineerd met theorie waardoor je het beter begrijpt. Ook als je het even niet begrijpt legt hij het heel geduldig uit totdat je het snapt.

 

Vorig jaar heb ik een nieuwe gitaar gekocht, een taylor gs mini koa (koa hout zijn de eerste surfplanken van gemaakt dus dat speelde ook wel mee in de keuze...), wat het spelen veel leuker en vooral makkelijker maakt.

 

Ik denk dat ik voorlopig nog bij Paul blijf lessen, omdat ik nog heel veel kan leren en ik het gewoon super leuk vind om muziek te maken!

"Ook als je het even niet begrijpt legt hij het heel geduldig uit totdat je het snapt."

Janneke Geeven

Rosita Moor

 

Ik ben Rosita Moor en ik ben 18 jaar. Toen ik 8 jaar was begon ik met gitaarles. Ik zat eerst bij een andere muziekschool, waar ik de basis had geleerd en een aantal jaar met plezier had gespeeld, maar na een tijdje geen uitdaging meer zag.

Sinds ongeveer anderhalf jaar heb ik les bij Paul en ik heb daar mijn passie voor gitaar weer helemaal teruggevonden.

 

We spelen alles wat ik leuk vind, van Red Hot Chili Peppers, John Mayer tot Neck Deep. Dat vind ik het leukste aan les bij Paul, je mag zelf bepalen wat je wil spelen en op een gegeven moment kent hij je muzieksmaak dusdanig dat hij weet wat voor nummers je leuk zal vinden. Ik heb een enorm grote liefde voor muziek en mijn muzieksmaak is heel breed, maar naar elk suggestie wordt geluisterd.

 

In deze anderhalf jaar les heb ik heel veel geleerd, een betere techniek ontwikkeld en vooral heel veel gespeeld. Als ik het druk heb met school, zoals toen ik m’n eindexamens door moest komen, spelen we gewoon makkelijke, leuke nummers. En ondertussen werken we aan wat lastigere nummers, waar we langer de tijd voor nemen. Op deze manier blijft gitaarles altijd leuk, en raak ik niet geïrriteerd om mezelf als iets niet in 1 keer lukt. 

 

Na 9 jaar akoestisch te hebben gespeeld ben ik nu overgegaan op elektrisch en heb ik een Fender Duo Sonic gekocht (in surf green, echt mooi). Hiermee hoop ik mijn gitaarspel verder te kunnen uitbreiden. Ik hoop solo’s te kunnen gaan spelen die vergelijkbaar zijn met het werk van Slash en John Mayer, dus dat betekent dat ik nog wel lang op les zal blijven hier.

"In deze anderhalf jaar les heb ik heel veel geleerd, een betere techniek ontwikkeld en vooral heel veel gespeeld."

Rosita Moor

Kayleigh Vreugdenhil

 

Mijn naam is Kayleigh Vreugdenhil, ik ben 22 jaar en zit nu al ongeveer 7 jaar op les bij Paul!

 

Toen ik nog op de basisschool zat heb ik een aantal jaar keyboard gespeeld, hier ben ik mee gestopt en heb daarna een aantal jaar eigenlijk niets meer met muziek gedaan. Rond mijn 15e kwam ik erachter dat ik toch wel graag weer muziek wilde gaan maken en de gitaar sprak mij toen al een hele tijd heel erg aan. Na zelf wat dingetjes geprobeerd te hebben, wilde ik graag op les en kwam ik bij Paul uit.

 

De lessen bij Paul zijn altijd gezellig. Het leuke is dat je zelf kan bepalen wat je wil leren spelen. Hij laat je ook regelmatig kennis maken met bands die je nog niet kent en meestal vallen deze bands goed in de smaak!

Ik ben altijd een ‘luie gitarist’ geweest, ik wilde snel liedjes kunnen spelen en er weinig moeite voor doen. De laatste tijd vind ik het ook steeds leuker om er echt voor te gaan zitten en er wat meer moeite voor te doen.

Door de leerlingendagen leer je ook hoe het is om met een band te spelen. Het is super leuk om dit eens per jaar met zoveel leerlingen te doen!

In de toekomst zou ik me graag nog meer bezig houden met de gitaar en ik zou uiteindelijk ook graag weer in een bandje willen spelen!

"Door de leerlingendagen leer je ook hoe het is om met een band te spelen."

Kayleigh Vreugdenhil

"Het toffe bij Paul vind ik, dat ik daar zelf kan aangeven wat ik leuk vind om te spelen."

                          Annemieke van Zijderveld

Annemieke van Zijderveld

 

Mijn naam is Annemieke, ik ben 22 jaar en zit al flink wat jaren op les bij Paul!
Op mijn 15e kwam ik erachter, dat ik naast het spelen van dwarsfluit, ook graag een instrument wilde spelen waarmee ik een beetje herrie kon maken en mee zou kunnen spelen met bekende artiesten.
Het werd de gitaar en al gauw kwam ik bij Paul terecht.

 

Het toffe bij Paul vind ik, dat ik daar zelf kan aangeven wat ik leuk vind om te spelen. Hij stimuleert mij echt om op zoek te gaan naar muziek die ik zelf leuk vind. Na een paar lesjes kon ik de eerste popliedjes al meespelen. Ik had nooit gedacht dat dit zo snel kon gaan!
Nu, zo’n 6 jaar later, vind ik het lessen bij Paul nog steeds erg leuk! Hij heeft mij al veel geleerd, van goede plectrumtechniek en toonladders tot zelf improviseren en solo’s meespelen. Zelfs een lesje theorie wordt leuk, omdat ik het toe kan passen op bekende nummers. Het lukt mij nu bijvoorbeeld steeds beter om zelf nummers uit te schrijven.

 

Door al de lessen is mijn gitaarspel enorm gegroeid! Waren het eerst nog simpele popliedjes van Ilse Delange of James Morrison, nu speel ik al nummers van Dream Theater en Joe Satriani!
De leerlingendag maakt het gitaarspelen extra leuk! Het is leuk om samen met andere muzikanten te spelen en op te treden voor publiek. Paul stimuleert mij ook erg om een bandje te gaan zoeken, iets wat ik als ik meer tijd heb zeker nog eens wil gaan doen!

Mijn toekomstvisie is om zelf meer vette gitaarsolo’s op het goede tempo mee te kunnen spelen en zelf solo’s te kunnen improviseren, zodat ik bijvoorbeeld ook gemakkelijk in de band van de kerk mee kan spelen en daar een beetje herrie kan maken!
Kortom, nog genoeg redenen om op les te blijven bij Paul!

Sjoerd HillebrandMijn naam is Sjoerd en ik speel al een jaartje of zeven gitaar, waarvan ik de laatste jaren lessen volg bij Paul.

Voorheen heb ik tuba gespeeld in bij Concordia, maar vond dat het instrument toch niet zo bij me vond passen. Geïnspireerd door met name Slash en Stevie Ray Vaughan en omdat een paar goede vrienden van mij ook gitaar speelden, ben ik dat zelf ook maar gaan doen.

 

Na een paar jaar bij een minder goede leraar gelest te hebben, zei een vriend van mij dat bij Paul lessen een beter idee was. En dat bleek! De eerste paar maanden zijn we vooral bezig geweest de slecht aangeleerde theorie en technieken te corrigeren en daarna konden we echt aan de slag.

 

Ik vind het heel bijzonder om te leren hoe uitgebreid het vak van gitaarspelen eigenlijk is en hoeveel er wel niet te leren valt over ladders, soleren, technieken enz. Hierdoor gaat het nooit vervelen en wordt ik constant geïnspireerd door een breed scala aan gitaristen en muzikanten die het allemaal op hun eigen manier aanpakken.

 

Paul probeert al z’n leerlingen te inspireren om in een bandje te gaan spelen en sinds vorig jaar ben ik in een band begonnen. De band heet Civilized Man en is begonnen als een Joe Cocker tribute band, maar uiteindelijk zijn we toch wat meer muziek van andere artiesten gaan spelen. De kwaliteit van de muziek gaat met sprongen vooruit en het wordt een keertje tijd om aan eigen materiaal te gaan beginnen.

" Ik vind het heel bijzonder om te leren hoe uitgebreid het vak van gitaarspelen eigenlijk is "

                                      Sjoerd Hillebrand

Krijg je er geen genoeg van?
Lees hier meer...
ANDRE

ANDRE

LEES NU ANDRE ZIJN VERHAAL

KOEN

KOEN

LEES NU KOEN ZIJN VERHAAL

MAARTEN

MAARTEN

LEES NU MAARTEN ZIJN VERHAAL

JAN

JAN

LEES NU JAN ZIJN VERHAAL

LONE

LONE

LEES NU LONE HAAR VERHAAL

NEXT
Concert
Op zoek naar jou nieuwe droom instrument
Contact

Paul de Zeeuw

Hovenierstraat 41

2671 DB   Naaldwijk

06-22961547