top of page

Sjoerd Hillebrand

Ik vind het heel bijzonder om te leren hoe uitgebreid het vak van gitaarspelen eigenlijk is

Mijn naam is Sjoerd en ik speel al een jaartje of zeven gitaar, waarvan ik de laatste jaren lessen volg bij Paul.

Voorheen heb ik tuba gespeeld in bij Concordia, maar vond dat het instrument toch niet zo bij me vond passen. Geïnspireerd door met name Slash en Stevie Ray Vaughan en omdat een paar goede vrienden van mij ook gitaar speelden, ben ik dat zelf ook maar gaan doen.

Na een paar jaar bij een minder goede leraar gelest te hebben, zei een vriend van mij dat bij Paul lessen een beter idee was. En dat bleek! De eerste paar maanden zijn we vooral bezig geweest de slecht aangeleerde theorie en technieken te corrigeren en daarna konden we echt aan de slag.

Ik vind het heel bijzonder om te leren hoe uitgebreid het vak van gitaarspelen eigenlijk is en hoeveel er wel niet te leren valt over ladders, soleren, technieken enz. Hierdoor gaat het nooit vervelen en wordt ik constant geïnspireerd door een breed scala aan gitaristen en muzikanten die het allemaal op hun eigen manier aanpakken.

Paul probeert al z’n leerlingen te inspireren om in een bandje te gaan spelen en sinds vorig jaar ben ik in een band begonnen. De band heet Civilized Man en is begonnen als een Joe Cocker tribute band, maar uiteindelijk zijn we toch wat meer muziek van andere artiesten gaan spelen. De kwaliteit van de muziek gaat met sprongen vooruit en het wordt een keertje tijd om aan eigen materiaal te gaan beginnen.
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page