top of page

Muzikale specialiteiten

Benieuwd naar Pauls muzikale specialiteiten? We lichten ze graag voor je toe! Zo krijg je een idee van wat er zoal gespeeld wordt tijdens de les en wat je kunt verwachten van de uitgebreide muziekcollectie van gitaarschool The Guitar Master. De kast staat namelijk vol met muziekboeken vol rock, metal, jazz, blues, pop en meer om nieuwe inspiratie mee op te doen. Neem vooral eens een kijkje op deze pagina voor enkele voorbeelden van wat je kunt verwachten.

ROCK & METAL

Paul heeft een brede interesse en ervaring, iets wat zijn leerlingen erg aan hem waarderen. Toch ligt zijn muzikale passie vooral bij de rock- en metalmuziek. Dit is ontstaan op het moment dat hij zijn broer voor het eerst zag headbangen met zijn vrienden op muziek van Iron Maiden, Metallica, Judas Priest en Saxon; Iconische bands natuurlijk die metal vorm hebben gegeven en vele gitaristen hebben geïnspireerd. Want zeg nou zelf, er gaat toch niks boven een vet concert met scheurende gitaren?

 

Gitaristen die van rock- en metalmuziek houden, of hier gewoon nieuwsgierig naar zijn, passen dan ook perfect bij The Guitar Master. Hoe cool zou het zijn als jij je eerste riffs van Metallica kunt spelen samen met een leraar die met jou mee headbangt? Metallica’s gitarist Hetfield is natuurlijk niet de enige inspiratiebron van Paul. Jouw tijd bij The Guitar Master wordt een ware trip door de wereld van rock en metal; Slipknot, Avenged Sevenfold, Deftones, Opeth, Dream Theater, Pantera… Het komt allemaal voorbij! Spelenderwijs leer je de historie van rock en metal vanzelf kennen.

Image by Frame Harirak

BLUES

Bij blues denken veel (jonge) mensen aan oude grijze mannen en stoffige deuntjes. Maar veel riffs en solo’s die je in bijvoorbeeld rock- en metalmuziek hoort, komen voort uit de bluesmuziek. Als er één ding essentieel is om de structuur en technieken achter deze muziek te begrijpen, is het volgens Paul dus blues. Ook hij begon bij deze basis toen hij ooit tegenover zijn leraar begon over het feit dat hij meer solo’s wilde spelen. En laten we eerlijk zijn: de pentatonische toonladder is natuurlijk ook gewoon heel vet om te kunnen spelen! 

 

Kortom, in jouw muzikale reis maak je ook kennis met helden zoals Joe Bonamassa, Santana, Gary Moore, B.B. King en nog veel meer blueshelden– artiesten die op hun beurt ook weer geïnspireerd zijn door andere muzikanten. John Mayer komt bijvoorbeeld geregeld langs in de lessen. Volgens Paul is hij hét ultieme voorbeeld van hoe moderne pop en blues gecombineerd kunnen worden.

 

Ook voor bluesmuziek heeft Paul meer dan voldoende lesmethodes klaar liggen, zodat je deze belangrijke basis op een interactieve manier meekrijgt.

Image by Alexandre St-Louis

ROCK & POP

Ben je niet zo van de metal, maar kun je een goede portie distortion wel waarderen? Ook dan ben je bij The Guitar Master aan het juiste adres. Dave Grohl is een ware held voor Paul en volgens hem dé belichaming van de term ‘rock & roll.’ De discografie van zijn vroege jaren met Nirvana is natuurlijk al gigantisch, maar tot op de dag van vandaag slingert hij met zijn band Foo Fighters geweldige muziek de wereld in. Daarnaast komen bands als Nickelback, Muse, Incubus, Green Day, Kings of Leon, ook allemaal voorbij tijdens de lessen.

 

Popliefhebber? Onder andere Jack Johnson, Jason Mraz, Michael Jackson, Coldplay en artiesten als The Weeknd hebben een plekje in de catalogus van The Guitar Master. Zolang de gitaar maar de hoofdrol speelt!

Image by Diego Mora Barrantes
Image by Hector Bermudez

INSTRUMENTALISTEN

Veel muzikanten komen er al vroeg in hun carrière achter hoe belangrijk het kennen en spelen van toonladders eigenlijk is.

De grote gitaristen zeggen het allemaal: “Weet wat je doet!”

 

Meestergitarist Joe Satriani is altijd al een inspirator geweest voor Paul. Hij vertelt: “De thema’s die Joe speelt zijn zo herkenbaar.“ Ook fans van instrumentalisten als Steve Vai, John Petrucci, Plini, Intervals en Paul Gilbert komen aan hun trekken bij The Guitar Master. Tijdens de tussenstukken van zijn werk kan een leerling, als deze de toonladders eenmaal kent, geweldig improviseren. Een goede basis voor jouw muzikantenloopbaan!

Header-Sample_452.jpg
sheethappenspublishing_344874057.jpg
bottom of page