top of page

Een Impressie

Al sinds 2009 is The Guitar Master een waar begrip binnen en buiten het Westland. Maar hoe ziet een bezoekje aan de moderne gitaarschool en -shop in Naaldwijk er eigenlijk uit?

Lees gezellig mee en breng een virtueel bezoekje aan Paul de Zeeuw!

Wall of Fame

Het pand van The Guitar Master in de Hovenierstraat is gemaakt om muzikanten en muziekliefhebbers te inspireren, dat is duidelijk. Bij binnenkomst lopen we gelijk tegen een fantastische ‘Wall of Fame’ aan. Foto’s van enkele motor- en wielerhelden van Paul, maar ook van gitaristen en bands sieren de hal die ons naar het leslokaal en de showroom leidt.

“Ik wil mijn leerlingen graag laten zien dat iedereen die de juiste instelling heeft, de potentie heeft om iets groots te doen”, zal Paul ons later uitleggen over de foto’s in de hal. “Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de muziekwereld. Neem nou motorcoureur Valentino Rossi. Hij is de oudste in zijn klasse en hij zet nog steeds topprestaties neer op het circuit.” Daarnaast vindt Paul het ook belangrijk om te laten zien hoe belangrijk sporten is voor een gezonde levensstijl.

Espresso’s en magazines

Voordat de les begint, kan er nog even worden genoten van een sapje of een heerlijke espresso in de showroom. Toegegeven, genieten van een bakkie met uitzicht op die te gekke gitaren is bepaald geen straf. Aan tijdschriften is er ook geen gebrek terwijl we wachten. De nieuwste edities van magazines zoals Aardschok, Gitarist en de Rocktribune liggen altijd voor ons klaar voor een verse dosis inspiratie.

 

De verschillende gitaarmodellen in de showroom zien er extra mooi uit aan de Celeste/Seafoam groene muur, een kleur die op verschillende plekken in de school terugkomt. Ook daar blijkt goed over nagedacht te zijn: Paul is fanatiek fietser en groot fan van het merk Bianchi, dat ook Celeste als signature kleur gebruikt. Boven de trap hangt een foto van zijn fiets held Marco Pantani en ook zijn oude frame heeft een ereplekje aan de muur verworven.

 

En die Seafoam groene Ibanez aan de muur? Stiekem zijn we toch wel benieuwd hoe onze favoriete solo daarop zou klinken, maar dan wel op die ene vette versterker van Koch natuurlijk. Straks toch maar even aan Paul vragen. Wie nieuwe snaren, onderhoudsmiddelen of andere accessoires nodig heeft voor zijn huidige of nieuwe gitaar, kan deze overigens gelijk meepakken uit de verlichte vitrine, en waar nodig om onderhoudsadvies vragen. Wel zo handig!

D05A4442.jpg

Tijd voor actie

En dan is het tijd voor het echte werk: gitaarles! We warmen meestal op door wat nummers te spelen die we een tijd geleden al hebben geoefend. Dit nemen we op, zodat we dit terug kunnen luisteren en samen kunnen kijken waar nog ruimte is voor verbetering. Ook gaan we aan de slag met nieuwe muziek. Paul raadt ons geregeld nieuwe artiesten aan; zowel bekende als minder bekende. Door de jaren heen hebben we dan ook van alles gespeeld, van rock en metal tot folk en reggae.

 

Paul laat zijn leerlingen de muziek meestal eerst zelf bestuderen, maar stuurt aan en speelt mee waar nodig. Ook de nodige muziektheorie komt aan bod, want een goede basis is het halve werk. Gelukkig weet Paul hoe hij ook deze stof interactief kan brengen (benieuwd naar zijn lesstijl? Lees hier meer!). Voor we het weten is het uurtje alweer om en stappen we weer op de fiets met wat nieuwe muziek en een verse portie inspiratie.

Paul de Zeeuw bewijst dat er niets gaat boven een interactieve les met persoonlijke aandacht en oog voor detail. Paul is een leraar met een aanstekelijke passie en ambitie, die zijn leerlingen het totaalplaatje van de gitarist bijbrengt. Dat betekent veel spelen en oefenen, maar ook investeren in materiaal van hoge kwaliteit én het opdoen van kennis over muziektheorie en onderhoud. Tot volgende week!

bottom of page