top of page

Gitaarles / Waarom?

Waarom zou je eigenlijk gitaarlessen volgen op een gitaarschool? Het antwoord is volgens Paul simpel: er gaat niks boven het volgen van fysieke lessen van een bevlogen leraar. Zo breng je niet alleen je spel naar een hoger niveau, maar leer je ook nieuwe muziek en andere muzikanten kennen. Door zijn eigen lesmethode sta jij in no-time te rocken, met de technieken die elke gitaarpro op zak hoort te hebben.

Lesstijl

Een goede techniek is key voor elke gitarist. Paul kijkt samen met zijn leerlingen daarom verder dan bijvoorbeeld tabs en leert ze de muziek écht masteren. Denk hierbij aan het opdoen van kennis van o.a. akkoordenstructuren, ritmiek, plectrumtechniek en timing en… noten lezen!

 

Misschien denk je bij dat laatste gelijk aan ouderwetse muziekscholen die hameren op eindeloze suffe oefeningen. Maar wist je dat noten een belangrijke tool zijn om je ritme goed onder de knie te krijgen? Ze vertellen je welke richting je aan hoort te slaan, waardoor er een soort verkeersregels in de muziek ontstaan. Doe het vaak genoeg en je krijgt vanzelf de muscle memory die je nodig hebt! Met zelfstudie of online lessen kun je hier een stuk minder goed, interactief en intensief aan werken.

 

Maar… Uiteindelijk gaat iemand natuurlijk gitaarspelen om met zijn favoriete muziek mee te kunnen spelen. Dus hoeveel techniek en theorie je ook leert: bij The Guitar Master ga je altijd praktijkgericht aan de slag. Tijdens de lessen speel je, eventueel samen met Paul, mee met de muziek. Er worden regelmatig opnames gemaakt met Logic Pro, die Paul via de mail of per usb-stick naar je toestuurt. Zo hoor je niet alleen goed hoe je zelf speelt, maar ga je na verloop van tijd ook zelf inzien wat je nog aan je spel kunt verbeteren en wat je sterke punten zijn.

225667012_4565131303538343_5937424335587426177_n.jpeg

Inspiratie & ontmoetingen

Gitaarschool The Guitar Master is een echte ontmoetingsplek waar je leuk contact hebt met andere leerlingen. Zo spreek je veel makkelijker af om eens samen te gaan spelen of samen een concert te bezoeken. Zo is de gitaarschool samen met leerlingen naar Fortarock geweest, een metalfestival waar leerlingen hun eerste mosh- en circlepit hebben meegemaakt. Ook hebben enkele leerlingen met Paul en Stefanie een popconcert bezocht en worden er meer dan genoeg clinics georganiseerd. Tel hier hoogtepunten als de leerlingendagen en Masterfest bij op, en je snapt waarom mensen graag bij The Guitar Master aankloppen. Met de komst van de gitaarshop eind 2020 kunnen leerlingen nu ook voor advies, onderhoud en hoogwaardig materiaal bij de school terecht. Alles ademt gitaar!

Ook het contact met een gitaarleraar is volgens Paul goud waard. “Een gitaarleraar is ook een coach, motivator en inspirator”, vertelt hij. Paul vindt het dan ook belangrijk dat leerlingen muziek leren spelen die hen aanspreekt. Heeft hij een goed beeld gekregen van jouw favoriete artiesten? Dan zal hij jou zeker kennis laten maken met andere muzikale iconen en muziekstijlen die in jouw straatje passen en waarbij de gitaar een hoofdrol speelt. Lees er meer over op deze pagina.

Muziekboeken Metal.jpg

Muziektheorie

Muziektheorie is belangrijk om muziek beter te begrijpen en met andere muzikanten te kunnen communiceren. Je leert om op een andere manier naar muziek te luisteren en structuren in akkoorden en nummers te herkennen. Ook is theorie erg handig als je bijvoorbeeld zelf muziek wilt schrijven of in een band wilt spelen. Een echte investering, dus!

Bij gitaarschool The Guitar Master worden ook muziektheorielessen gegeven. Hoewel er tijdens de gitaarlessen al muziektheorie wordt toegepast, ga je tijdens deze lessen dieper op de lesstof in. Volgens Paul is het leren van muziektheorie net als autorijden: als je het eenmaal door het hebt, is het onwijs leuk. En wees vooral niet bang voor droge, saaie lesstof, want de lessen zijn interactief. Je maakt zowel opdrachten in een werkboek als op de computer en er wordt muziek gebruikt die jij leuk vindt om de theorie te illustreren.

bottom of page