Gitaarles / Waarom?

Waarom zou ik gitaarlessen volgen?

Natuurlijk kun je met filmpjes op het internet wat akkoorden leren aanslaan, maar het volgen van gitaarlessen brengt je spel naar een totaal nieuw niveau. Door het volgen van lessen blijf je jezelf uitdagen en ontwikkelen en leer je logischerwijs dus ook beter gitaarspelen.

Ik probeer mijn leerlingen de muziek echt te laten begrijpen, bijvoorbeeld op het gebied van akkoordenstructuren, ritmiek, plectrumtechniek en timing. Dit zijn zaken waar je met zelfstudie minder goed, interactief en intensief aan kan werken. Bovendien is het natuurlijk superleuk om samen te kunnen spelen met je leraar.

 

Tijdens de lessen worden er regelmatig opnames gemaakt met Logic Pro. De opnames stuur ik via de mail of per usb-stick naar je toe. Zo hoor je niet alleen goed hoe je zelf speelt, maar ga je na verloop van tijd ook zelf inzien wat je nog aan je spel kan verbeteren en wat je sterke punten zijn.

 

En wat gaan we dan spelen?

Ik vind het belangrijk dat leerlingen muziek leren spelen die ze aanspreekt. Na de eerste kennismakingsles kijken we daarom samen in welke stijl je je wilt ontwikkelen. Dit gebruiken we dan als uitgangspunt.

We zullen je favoriete artiesten behandelen, maar een echte muzikant blijft natuurlijk ook zijn scene ontdekken. Ik bezoek zelf al ruim 25 jaar concerten/festivals, van zowel lokale en internationale bands. Ook heb ik thuis een platencollectie van een dikke duizend albums, waardoor ik een schat aan ervaring en kennis van muziek heb. Zodra ik je muzieksmaak een beetje heb leren kennen, zal ik dus ook vaak met suggesties voor nummers komen die we samen in de les kunnen behandelen.

Theorielessen

Ook worden er theorielessen gegeven bij gitaarschool The Guitar Master. Natuurlijk wordt er tijdens de gitaarlessen al muziektheorie toegepast, maar tijdens theorielessen zullen we nog dieper op de lesstof ingaan. Dit kun je later weer in je band en gitaarlessen toepassen.

Muziektheorie is belangrijk voor leerlingen die naar het conservatorium of de popacademie willen en zich moeten voorbereiden op een examen, maar ook voor de hobbygitarist en DJ of producer. Je leert op een andere manier naar muziek luisteren en structuren in akkoorden en nummers herkennen. Ook is theorie erg handig als je bijvoorbeeld zelf muziek wilt schrijven. Een echte investering, dus!

En wees vooral niet bang voor droge, saaie lesstof. De theorielessen zijn interactief: je maakt zowel opdrachten in een werkboek als op de computer en er wordt muziek gebruikt die jij leuk vindt om de theorie te illustreren.