top of page

Paul de Zeeuw 

DSC_7289-2.jpg

OVER PAUL

Wie Paul de Zeeuw kent, weet dat muziek bij hem met stip op nummer 1 staat; of hij nu in de gitaarschool en -shop aan het werk is, thuis naar muziek luistert, of met zijn vrouw Stefanie een vet concert bezoekt. En die passie werkt aanstekelijk. Met The Guitar Master hoopt hij niet alleen zijn kennis te delen, maar ook muzikanten te inspireren, motiveren en coachen om het maximale uit hun talent te halen.

Van hobby tot werk

“De gitaar heeft mij altijd al gefascineerd“, zegt Paul. En dat is niet zo gek, want in huize de Zeeuw was er altijd muziek aanwezig. Moeder de Zeeuw was jarenlang actief in een koor, Pauls vader speelde geregeld orgel en broer Martin was diehard metalfan. Er werd dus volop muziek gespeeld én gedraaid. Paul is blij dat hij hierdoor in aanraking is gekomen met zoveel verschillende soorten muziek. Maar… Ondanks de uitgebreide kennis over verschillende stijlen die hij hierdoor heeft verkregen, blijft rock en metal toch zijn kindje.​

 

Op 17-jarige leeftijd pakte Paul zijn nylonsnarige Yamaha voor het eerst op in de gitaarschool van Leo Fransen bij hem in de buurt. De eerste liedjes van de Beatles en de Stones waren al snel een feit. Toch wilde Paul méér doen dan alleen wat akkoorden aanslaan, zoals hij dat ook zijn gitaarhelden zag doen. Zo kwam hij terecht bij het Haags Popcentrum (nu Popradar) in Den Haag, alwaar hij meerdere leraren ´versleet´ door zijn eindeloze enthousiasme en drive. Toen hij Loek van der Knaap ontmoette, groeide die uit tot zijn inspirator. Bij hem leerde Paul alles over de gitaar, een instrument dat op dat moment al tot één van zijn grootste passies was uitgegroeid.

 

Dat was het moment dat Paul alles op alles wilde zetten om zoveel mogelijk te gaan spelen en leren. Mét de steun van pa en ma De Zeeuw, op voorwaarde dat er ook gewerkt werd voor de kost en dat er serieus gestudeerd werd. Gelukkig beschikte Paul over een gezonde dosis discipline om dit voor elkaar te krijgen. Zijn tijd op het conservatorium in Rotterdam gaf hem genoeg ´food for thought´ over wat hij concreet met zijn ervaring en kennis wilde doen. Lesgeven leek hem altijd al fantastisch. In 2002 begon hij daarom als gitaardocent, een baan die hij in 2004 fulltime op hem zou nemen.

Schermafbeelding 2017-11-25 om 15.18.51.png

“De gitaar heeft mij altijd al gefascineerd“

The Guitar Master (Shop)

Inmiddels is The Guitar Master een begrip in regio Westland en daarbuiten. Paul richtte de gitaarschool in Naaldwijk op in 2009 na een jarenlange studie bij verschillende leraren en enkele jaren werkervaring op een muziekschool opgedaan te hebben. Voor het tienjarig bestaan van de school organiseerde Paul met zijn vrouw Stefanie in 2019 de eerste editie van Masterfest, een vet festival met zowel bekende artiesten als leerlingen van de school op de line-up. Ook wist het dynamische duo eind 2020 een volgende droom te realiseren; in de school is er namelijk een te gekke gitaarshop verrezen. The Guitar Master Shop is een waar walhalla voor gitaristen die op zoek zijn naar die ene droomgitaar of versterker en persoonlijk advies kunnen waarderen.

 

Dit alles hebben Paul en Stefanie natuurlijk niet alleen voor elkaar gekregen: de jaren trouwe support en adviezen van Pauls ouders en familie de Haan hebben hen enorm geholpen. Ten slotte is de school natuurlijk ook geworden tot wat het is door alle steun en het enthousiasme van Stefanie de Zeeuw. Gelukkig is Stefanie nét zo gek van muziek als Paul. Het aantal fysieke albums bij hen thuis is niet meer te tellen, eveneens het aantal concerten en festivals in binnen- en buitenland dat Paul en Stefanie samen hebben bezocht.

 

Want als echte muziekfanaten en entrepreneurs weten zij: support is key!

262149796_562841278129028_2753083173574382664_n.jpeg
bottom of page