Paul de Zeeuw 

DSC_7289-2.jpg

De gitaar heeft me altijd al gefascineerd. Er werd in mijn ouderlijk huis veel muziek gespeeld én gedraaid. Hierdoor groeide ik op met de klassieke muziek van mijn ouders, maar ook met de heavy metal en popmuziek die ik van mijn broers meekreeg. Hierdoor had - en heb – ik interesse in en ervaring met veel verschillende muziekstijlen.

Van hobby tot werk

Op 17-jarige leeftijd maakte ik dan eindelijk de stap om met gitaarlessen te beginnen bij Leo Fransen. Op mijn nylonsnarige Yamaha leerde ik mijn eerste liedjes van de Beatles en de Stones. Al snel wilde ik meer leren en kwam ik terecht bij Loek van der Knaap in Den Haag. Hier leerde ik alles, maar dan ook alles over de gitaar, een instrument dat op dat moment al tot één van mijn grootste passies was uitgegroeid.

Nadat ik op het conservatorium in Rotterdam was toegelaten, begon ik steeds meer na te denken over wat ik concreet met mijn ervaring en kennis wilde doen. Lesgeven leek me altijd al fantastisch en in 2002 begon ik daarom als gitaardocent, een baan die ik in 2004 fulltime op me zou nemen.

The Guitar Master

Zo’n vijf jaar later opende ik samen met mijn vrouw Stefanie gitaarschool ‘The Guitar Master’ in Naaldwijk. Ik kon me vanaf nu voor de volle honderd procent inzetten voor mijn werk en bouwde ook mijn eigen lesfilosofie verder uit. Natuurlijk ben ik super trots dat ik kan zeggen dat iets wat ooit als een hobby begon, jaren later niet alleen mijn passie, maar ook mijn vak is geworden.

Dit alles heb ik natuurlijk niet alleen voor elkaar gekregen: de jaren trouwe support en adviezen van mijn ouders, pa en ma De Zeeuw, en schoonvader Hans de Haan hebben mij flink geholpen. Ten slotte is de school natuurlijk geworden tot wat het is door alle steun en het enthousiasme van mijn vrouw, Stefanie de Zeeuw.