top of page

MASTERFEST

In Touch With Talents!

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Een muzikant straalt het felst naast anderen, met het publiek aan de voeten en de voeten op de planken. Met dat idee in het achterhoofd werd Masterfest geboren: een nieuw, bruisend en genreoverstijgend muziekfestival waar opkomende bands, gevestigde artiesten en beginnend talent zij aan zij op het podium staan. Op 13 en 14 november 2020 beleeft Masterfest zijn tweede editie: een editie waar jong en oud inspiratie én podiumervaring kan opdoen.

 

ONS VERHAAL

Organisatoren Paul en Stefanie de Zeeuw van Gitaarschool The Guitar Master maken zich al sinds 2009 sterk om leerlingen op het podium te krijgen. De jaarlijkse leerlingendagen hebben door de jaren heen vele (aspirant-) muzikanten het broodnodige zetje in de rug weten te geven. Samenpel, passie voor muziek en speelplezier, dát is waar het tijdens deze muzikale dagen om draaide.

 

Maar na vele succesvolle jaren smaakte dit naar meer. Het viel Paul al een tijdje op dat kinderen en ouderen die muziek maken, hiernaast maar weinig met die passie doen. Hij wilde meer inspireren, ook ná dat ene halfuurtje in de week. Met het Let’s Make Music Festival, dat in 2016 met een groep collega’s werd georganiseerd, begonnen de radars te draaien. Verschillende masterclasses, optredens van lokale en grotere bands en natuurlijk het samenspel van de leerlingen van diverse muziekscholen ging het festival verder waar de leerlingendagen ophielden.

 

MASTERFEST

In 2019 bestond de gitaarschool tien jaar; een mooie kans om eens flink uit te pakken en de schouders eens onder die ambities te zetten. De eerste editie van Masterfest bood een podium aan rap opkomende bands als Stake en Life’s Electric. Green Lizard bracht een tribute to the nineties met Rudeboy (Urban Dance Squad). De leerlingen van de school stonden evenwel in de schijnwerpers tijdens hun 4 minutes of fame: samen met coverbands Square en Monkey Minds wisten ze de zaal meer dan eens ondersteboven te spelen, om vervolgens hun muziekkennis toe te passen in de popquiz met te gekke prijzen. Kortom, de eerste editie van Masterfest werd een (uitverkochte) totaalbeleving waar de vonken vanaf spatten, en een flinke aanwinst voor de Westlandse muziekcultuur. So... What’s next?

 

Masterfest wilde 2020 de 2e editie organiseren maar inmiddels weten we wat er gespeeld heeft in de wereld betreft Corona. Een nieuwe datum moet nog gepland worden maar wat vast staat is dat het festival nóg groter gaat uitpakken, met maar liefst twee dagen vol muziek en een programma met Nederlandse en internationale namen vanuit alle hoeken van de rock- en metalwereld. Het festival zal wederom neerstrijken in het Westlands Pop Centrum Nederland Drie, dé spil in de Westlandse muziekwereld.

 

De eerste dag zal in het teken staan van het hardere werk, met de crème de la crème voor elke metalliefhebber: de Nederlandse bands FOR I AM KING en Hibakusha komen optreden, net zoals het Engelse Heart of A Coward. De 2e dag heeft een affiche om van te smullen voor elke muziekliefhebber, met Black Mirrors (BE), Paceshifters (NL) en Bizkit Park (BE). Hiernaast krijgen de leerlingen van de gitaarschool na hun bandcoachingsessie weer de kans om hun kunsten aan een volle zaal te vertonen, ondersteund door de rockende coverbands Monkey Minds en SQUARE. Net zoals vorig jaar zal er een bloedstollende popquiz plaatsvinden waaraan alle bezoekers kunnen deelnemen. 

 

Tickets voor de vrijdag (€20) en zaterdag (€25) zijn nu online in de voorverkoop verkrijgbaar. 

 

Bevestigd Programma: Hibakusha, For I Am King, Heart of A Coward, Black Mirrors, Paceshifters, Bizkit Park 

 

Locatie: Nederland 3, Wateringen

Website: https://www.masterfest.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/pg/MASTERFEST1
Twitter: https://twitter.com/Masterfest1
Instagram: https://www.instagram.com/MASTERFEST1/

Tel: 06 22961547

InstagramTwitter@2x-100.jpg

Verslag Masterfest 2019!

 

Ruim een week na Masterfest kunnen we de balans opmaken.

 

Lovende complimenten en positieve kritieken van bezoekers over deze opzet van een nieuw muziekfestival in regio Westland. Een mooie programmering waarbij wij jonge bands zoals een Life's Electric in de schijnwerpers zetten, een Stake die met een nieuw album komen promoten en respect tonen en credits geven voor een band als Green Lizard f.t. Rudeboy die al veel betekend hebben voor Nederland.

Dit allemaal aangevuld met 2 regionale coverbands ( Square, Monkeyminds ) die samen met talenten van gitaarschool The Guitar Master een 4 uur bij elkaar speelde en een te gekke show neer zette. Tel daarbij op de popquiz die alle verwachtingen overtroffen en er serieuze hoofdprijzen werden weggeven zoals een Ibanez gitaar en een Koch amp!

Wat wil je nog meer als je dan ook nog de eerste editie uitverkoopt?

Wij kunnen terug kijken op een meer dan een geslaagde dag waarbij het zelfs buiten gezellig druk was bij Alexander van " The Art of Catering "  met zijn foodtruck.

Bij deze een verslag en het zal hard werken worden om deze editie te gaan overtreffen. Komt er dus een 2e editie? We keep in touch.

Uitgebreid verslag Masterfest 2019 

61873753_298383270888831_111828282529284
bottom of page