top of page

Jera On Air

Als koetjes in de wei. Zo voelt het aan als je naar een buitenfestival gaat. Als het weer dan ook nog top is, dan is het maximaal genieten. Afgelopen vrijdag viel alles op de goede plek. Een te gekke programmering, gezellig publiek, een zonnetje maar vooral die goede vibes die Jera tot een waar feestje maakt.

Wat een heerlijke opzet van het terrein en complimenten voor de organisatie, want wat is dit festival goed geregeld zeg.

We komen er niet voor het eerst, maar een dik compliment voor de organisatie nogmaals. De aankomst was al zeer prettig en werd je goed begeleidt naar de parkeerplaats. Eenmaal geparkeerd, was het 10 min lopen naar de entree waar iedereen lekker stond te kletsen bij de ingang. Geen chaotische toestanden en ook bij het fouilleren liep het als een zonnetje.

Munten opgehaald en direct naar band 1 voor ons. 

Voor de opening toen het gras nog in Mint Condition was ;-)


*Hanabie uit Japan. 

Een soort snoepige variant van Baby Metal alleen deze girls spelen zelf op bas, gitaar en drums. Je kunt er wat vinden maar het feit is wel dat er heel veel jong publiek staat en dat is goed, want als gitaarleraar hoop je dat hierdoor de nieuwe generatie muzikanten ontstaat.

Daarna door met gevaar voor eigen leven vooraan bij *Dying Wish uit Portland. We zijn meer dan gewend bij Metal en Death core bands dat het soms wat wild kan zijn, maar dit was effe opletten geblazen. Waarom? Non-stop stage divers die volgens ons op turnen zitten. Salto's, publiek inspringen vanaf stage, radslag etc. Alles kwam voorbij en wat een energie on stage van deze band. Dit is dus live muziek mensen. Ga deze band live zien.


Vervolgens direct door naar *Bleed From Within. Een Schotse heavy metal band die maximaal punten scoort en het wachten is wanneer de band de status krijgt die het verdiend zoals een Parkway Drive etc. Dit was gewoon een puike show.


Daarna was het wachten op *Brutus. Toegegeven, ook deze band zien we niet voor het eerst en zijn we fan van deze band ( van welke band niet ) Met het laatste album Unison Life is de band next level geworden en de tournees die de band doen geven aan welke status zij hebben. Zeer benieuwd wat de band hierna gaat doen. 

Dan is het toch echt de hoogste tijd als je van 13:30 tot 16:45 vooraan staat bij bands om het buikje te vullen met wat versnaperingen. Er wordt al heel veel geschreven en gezegd over de prijzen van eten en drinken tijdens een festival. Ik sluit me erbij aan en het is wachten tot dit een keer wordt afgestraft? Op sommige festivals mag je zelfs het terrein niet meer verlaten zodat bezoekers verplicht hun centen moeten uitgeven op het terrein. Van den Zotte zeg ik. Een cappuccino voor 2 munten. LET OP! 7 euro dus. Je hoeft het niet te nemen, maar effe serieus.  Een bakje rijst met wat vega shizzle 4,5 munt = 15,75. Jaja, 3 happen en het bakje leeg. Laten we het daarbij laten voor nu.


Door naar *Counterparts om vervolgens door te struinen naar de jaren 80 met *Suicidal Tendencies. :"ST" wordt er geroepen.

De complete tent schreeuwt meermaals mee. Een dik compliment voor Allen, want wat een charisma (nog steeds) We krijgen een heerlijke set voorgeschoteld met klassiekers. Met Ben Weinman ( ja die gitarist van Dillinger Escape Plan ) erbij is het genieten geblazen. Als laatste mocht iedereen on stage dus dat duurde niet lang zeg maar voordat er een vol podium stond.


*Ice Nine Kills hoeft geen introductie te hebben. Ook deze band gaat ervoor zorgen dat er een nieuwe generatie muzikanten gaat ontstaan. Heel veel shirts van deze band gezien op Jera. *Of Mice & Men begon traag maar aan het einde van de set ging de tent toch los.

*Sum 41? Wat een feest wat dit en werkelijk niemand stond stil. Een tent vol moshend publiek met de ene hit naar de andere. 30 jaar feest van de band die het voor gezien houd. Na vrijdag zou je zeggen:" ga door " Wat een energie.


Op afstand naar *Simple Plan geluisterd om vervolgens een lastige keuze te moeten maken.

*Dropkick Murphy of *Psychonaut? Beide bands vaker gezien maar de laatste band zijn wij echt fan van dus werd het 45min Psychonaut. Veel te kort natuurlijk maar wel 45 min genieten! 

En zo kwam er een einde aan 30 jaar Jera voor ons. Wat een geweldig feestje was dit zeg en echt een uitje om je vingers bij af te likken. Een te gekke programmering, gezellig publiek, een zonnetje maar vooral die goede vibes die Jera on Air tot een succes maakt. Volgend jaar weer? Wie gaat er met ons mee!?


Aftermovie


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page