top of page

Maarten de Jong

Gitaarspelen word steeds leuker naarmate je verder komt en Paul helpt je door het lastige begin te komen.

8 Jaar was ik toen ik voor het eerst de gitaarschool van Peter van Elswijk binnenliep. Ik zou les krijgen van Paul de Zeeuw. Maar wie is Paul nou eigenlijk? Na 10 jaar lessen gekregen te hebben kan ik daar nu een aardig antwoord op geven, maar eerst zal ik wat over mijzelf vertellen.

Maarten de Jong is de naam en ik ben nu 18 jaar oud. Ik studeer sinds dit jaar Industrieel Ontwerpen in Delft. Zoals gezegd ben ik, toen ik 8 jaar was, begonnen met 'Oerend Hard' te spelen op een kleine gitaar met nylon snaren. Ik kon me altijd goed irriteren aan Paul als hij vijf vingers opstak en vroeg of ik wel vijf keer had geoefend. Na al die jaren kan ik zeggen dat dat me heel goed heeft gedaan. Gitaarspelen word steeds leuker naarmate je verder komt en Paul helpt je door het lastige begin te komen. Paul is een perfectionist in de goede zin van het woord en dat zie je in alles terug.

Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is leuker! 2,5 jaar geleden ben ik samen met een vriend een band begonnen met de naam EggsWanted. Deze band hielp me ervaring op te doen op het gebied van samenspel en optreden. Een band is niet alleen leuk voor deze dingen, maar het is ook goed voor een hele hoop lol. Ik ben nu wel weer in voor een nieuwe uitdaging op muzikaal gebied en daarom ben ik gestopt met EggsWanted en opzoek naar een nieuwe band. Tussendoor speel ik zo nu en dan in een dienst van de kerk. Dit is een andere setting dan in een poprockband wat ik met EggsWanted deed, maar ook hier leer ik heel veel van.

Drie gitaren verder, speel ik nu op een hele mooie American Fender Elite Stratocaster in Autumn Blaze en maple neck. Deze gitaar probeer ik in te zetten bij de Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover. Jazz is een nieuwe stap in m'n groei als gitarist. Met overweldigend enthousiasme staat Paul elke donderdagochtend om 8.30 uur mij op te wachten om me weer een stuk op weg te helpen! Het enige wat me rest te zeggen is Paul en natuurlijk Stefanie te bedanken voor afgelopen jaren en hopelijk de jaren die zullen volgen! Groetjes, Maarten de Jong

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page