top of page

Stacy van Alphen

Ik heb nu het gevoel dat ik bij een leraar zit die me uitleg geeft over het lezen van muziek, over de theorie, die komt met nieuwe bands enz.

Hoi! ik ben Stacy. Ik ben 30 jaar en speel inmiddels al heel wat jaartjes gitaar.

Op de basisschool vond ik de gitaar al een fascinerend instrument en ik wilde er graag op leren spelen. Toen ik in groep 8 zat heb ik een half jaar akoestische gitaar gespeeld bij de muziek winkel in s-Gravenzande. Die ging weg en mijn gitaar leraar stopte ook met lesgeven.


Ik heb een tijdje geen gitaarles gehad. In de tweede van de middelbare school wilde ik toch weer op gitaar les. Samen met mijn zus vond ik een gitaar lerares die vanuit huis les gaf. Daar heb ik een paar jaar les gehad samen met mijn zus. We leerde nummers spelen maar ik leerde geen theorie en hoe ik muziek moest lezen leerde ik daar ook niet. De gitaar lerares zat zelf nog op les om bij te leren. Op een gegeven moment gaf ze aan dat ze niet wist wat ze mijn zus en mij nog moest leren. Ik dacht dus dat ik al lekker gitaar kon spelen. Ik heb een paar jaar geen les gehad. Ik maakte mijn opleiding af en ging werken op het westerhonk in de gehandicapte zorg.

Daar leerde ik een collega kennen die een passie voor gitaar spelen had en super goed kon spelen. Ik besefte dat ik toch graag wel weer op les zou gaan om meer te leren over de gitaar en het gitaar spelen. Ik heb een proefles genomen bij Paul.


Ik was eigenlijk direct enthousiast! Ik heb nu het gevoel dat ik bij een leraar zit die me uitleg geeft over het lezen van muziek, over de theorie, die komt met nieuwe bands enz. Ik ben inmiddels over gestapt op het spelen van de elektrische gitaar. Ik heb nu al een tijd les bij Paul. Ik weet eigenlijk niet precies vanaf wanneer tot wanneer. Ik ben er een tijdje tussenuit geweest omdat ik kampte met een depressie. Toen het weer redelijk ging kon ik bij Paul lessen van een half uur nemen. Op dat moment was dat goed en passend voor mij want ik had geen lange concentratie. Toch kon ik op deze manier wel bezig zijn met mijn hobby! En ik moet zeggen, Paul kent mij aardig goed inmiddels. Hij ziet wanneer mijn concentratie het laat afweten en is heel geduldig. Tegelijker tijd stimuleert hij me om toch te blijven proberen. Ik heb een paar leerlingen dagen mee gemaakt en het is leuk om met elkaar muziek te maken! Vorig jaar ben ik niet bij let's make music geweest omdat ik een financiële tegenslag had. Ik ben een jaar gestopt met gitaarlessen. Ik heb ze nu weer opgepakt dus ben weer lekker met muziek bezig. ik leer bands kennen als Mastodon, Alter bridge, Shinedown, Avenged Sevenfold en Halestorm. Ik vind het leuk om met nieuwe muziek in aanraking te komen. De muziekwereld is zoveel groter dan alleen pop muziek!


Ik heb ook een clinic gevolgd bij Paul over het afstemmen van je gitaar en over het verzorgen/schoonmaken van je instrument. Dit was heel leerzaam! Je krijgt allemaal kennis over je gitaar die je ook direct kunt toepassen. Gitaar spelen is zoveel meer dan alleen een nummer kunnen spelen. Eigenlijk heb ik dit pas geleerd sinds ik les heb bij Paul.
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page