top of page

Ruben van den Brink

Door les te hebben bij Paul zal ik mij altijd blijven ontwikkelen als gitarist.

Zo’n 14 jaar geleden ben ik begonnen met gitaar spelen. Ik kreeg van mijn ouders een kleine akoestische gitaar waar ik als 10-jarig jongentje mee op les ging bij Peter van Elswijk. Na twee jaar akoestisch ben ik over gestapt op een elektrische gitaar, inmiddels was de les ook verhuisd van het zolderkamertje naar Honselersdijk. Ik weet niet meer wat de aanleiding was maar na een tijd les van Peter te hebben gehad in Honselersdijk kreeg ik les van Paul. Dit was een omslag in mijn muzikale leven. In mijn begin jaren als gitarist was ik er erg op gebrand dat het er goed uit zag, ik had immers ooit wel eens gehoord dat als je niet kan spelen, laat het er dan ten minste goed uit zien. Maar bij Paul veranderde er veel, als ik weer eens een week voor de spiegel had gestaan in plaats van vingeroefeningen zei hij dat gewoon. Bij Paul heb ik ook mijn muzikale horizon kunnen ontwikkelen. Ineens maakte ik kennis met Green Day, Bowling for Soup, Puddle of Mud en nog veel meer. Ook werd er meer aandacht gegeven aan de techniek van het gitaarspelen.

Toen Paul vertrok bij gitaarschool van Elswijk ben ik samen met mijn vader meegegaan. Sindsdien ben ik mij verder gaan ontwikkelen als gitarist door ook les te krijgen in muziektheorie. Dit heeft mij enorm geholpen toen ik samen met mijn vader en een vriend een bandje begon. Aangezien we geen bassist hadden ben ik gaan bassen wat ik snel op kon pakken door de ervaring met muziektheorie.

Door les te hebben bij Paul zal ik mij altijd blijven ontwikkelen als gitarist maar ook andere zaken die met muziek te maken hebben. Bezoekje aan de Music Fair 2017 met mede leerlingen, meespelen met het “Let’s Make Music” festival en de show van Joanne Shaw Tailor waren zeker hoogtepunten. Paul helpt ook met de ontwikkeling van onze band Source. Want naast het les geven van mijn vader (gitarist van Source) denkt Paul ook mee aan performance en aanvullingen op de setlist.

Muziek maken is heel erg belangrijk in mijn leven en ik hoop dat dat nooit meer zal veranderen.Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page