top of page

Paul van der Meer

Paul weet op een goede manier om het oefenen van leuke uitdagende liedjes te combineren met theoretische achtergrond en geeft belangrijke tips om je techniek te verbeteren.

Een paar jaar terug had ik niet kunnen denken dat ik ooit nog eens met een gitaar op een podium zou belanden. Maar tijdens de eerste Masterfest editie in 2019 was dit toch echt het geval en had mijn moeder eindelijk de kans om mij eens in het echt gitaar te horen spelen. Hieronder een korte beschrijving van hoe het zover is gekomen.


Op mijn 16e verjaardag kreeg ik m’n eerste (Spaanse) gitaar van mijn ouders en ben ik direct, samen met mijn peetoom, op gitaarles gegaan. Helaas heb ik dit toen slechts twee jaar volgehouden. De betreffende gitaarleraar wist helaas niet echt de juiste snaar te raken, door teveel nadruk te leggen op “klassiek” en wanneer er dan toch iets van moderne muziek geoefend mocht worden, dan toch vooral van Status Quo, de favoriete band van de leraar. Enige jaren later opnieuw een poging gewaagd bij een andere gitaarleraar op een klein zolderkamertje. Inmiddels had ik mijn Spaanse gitaar toen ingeruild voor semi-akoestische Yamaha. Hoewel deze lessen al een stuk leuker waren, lukte het mij achteraf bezien toch niet om écht op een hoger niveau te komen qua techniek. Toen deze leraar na twee jaar aankondigde te gaan stoppen, had ik mijzelf er eigenlijk bij neergelegd dat ik het er maar mee moest doen, wat het niveau van gitaarspelen betreft…


Tot ik voor mijn verjaardag in 2018 een proefles kreeg bij The Guitar Master! Met zijn enthousiaste manier van lesgeven, wist Paul op dat moment eigenlijk direct weer een vuurtje aan te wakkeren. Het klikte meteen en heb toen besloten om toch maar weer op les te gaan. Hier heb ik geen moment spijt van gehad. Paul weet op een goede manier om het oefenen van leuke uitdagende liedjes te combineren met theoretische achtergrond en geeft belangrijke tips om je techniek te verbeteren. Hoewel het soms best “aanpoten” is om de betreffende techniek aan te leren (of, in mijn geval, soms verkeerde techniek af te leren), merk je dat je hier vervolgens direct de vruchten van plukt. Zelfs op de kleinste details wordt gehamerd. Op advies van Paul heb ik vorig jaar een nieuwe semi-akoestische gitaar (Taylor) aangeschaft, omdat mijn inmiddels hogere niveau ook best een mooier geluid verdiende.


Helaas is door bekende redenen nog geen tweede Masterfest geweest, maar ik blijf flink oefenen en probeer ondertussen zoveel mogelijk bij te leren tijdens de lessen van The Guitar Master om ook bij toekomstige edities te kunnen schitteren. En anders speel ik thuis gewoon de sterren van de hemel. 😊


Groeten,

Paul van der Meer


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page