Deafheaven, Touché Amoré

Er zijn teveel bandjes die live spelen de komende weken en dan moet je keuzes maken.

Uiteraard is de keuze voor Deafheaven niet moeilijk voor mij. Hoe gaan we deze band benoemen? Black metal voor positivo's, Post Metal, Hipster Metal of... ? Hokjesvorming, daar doe ik liever niet aan dus ik hou het gewoon bij Metal.

Patronaat voelt echt als thuis komen. Wat een fijne plek, goede faciliteiten, mooie zaal en uiteraard de relaxte sfeer is waarom je o.a. hier heen gaat. Okay, natuurlijk de goede programmering.

De opener van de avond is Portrayal of Guilt. Ik was van plan om deze jongen gasten te supporten, maar live viel het me voor nu in ieder geval nog tegen (helaas). Ik kom gewoon niet lekker in een nummer als het nummer naar 1 minuut en een beetje duurt. Ook de performance viel een beetje tegen. Ik lees regelmatig dat we deze band in de gaten moeten houden maar voor nu is het nog niet helemaal mijn ding. Deze gasten mogen nog even verder bouwen aan hun toekomst, maar volgen zal ik ze zeker, want er is genoeg potentie.

Na een kleine ombouw-pauze was het de beurt aan Deafheaven. De zaal is inmiddels gevuld tot de nok met publiek en het is duidelijk dat deze band zeer g