top of page

Deafheaven, Touché Amoré

Er zijn teveel bandjes die live spelen de komende weken en dan moet je keuzes maken.

Uiteraard is de keuze voor Deafheaven niet moeilijk voor mij. Hoe gaan we deze band benoemen? Black metal voor positivo's, Post Metal, Hipster Metal of... ? Hokjesvorming, daar doe ik liever niet aan dus ik hou het gewoon bij Metal.

Patronaat voelt echt als thuis komen. Wat een fijne plek, goede faciliteiten, mooie zaal en uiteraard de relaxte sfeer is waarom je o.a. hier heen gaat. Okay, natuurlijk de goede programmering.

De opener van de avond is Portrayal of Guilt. Ik was van plan om deze jongen gasten te supporten, maar live viel het me voor nu in ieder geval nog tegen (helaas). Ik kom gewoon niet lekker in een nummer als het nummer naar 1 minuut en een beetje duurt. Ook de performance viel een beetje tegen. Ik lees regelmatig dat we deze band in de gaten moeten houden maar voor nu is het nog niet helemaal mijn ding. Deze gasten mogen nog even verder bouwen aan hun toekomst, maar volgen zal ik ze zeker, want er is genoeg potentie.

Na een kleine ombouw-pauze was het de beurt aan Deafheaven. De zaal is inmiddels gevuld tot de nok met publiek en het is duidelijk dat deze band zeer groot gegroeid is. Van een paradiso gevuld met een paar mensen vorig jaar, naar Patronaat volle bak. Ik hou ervan people. Honeycomb, Canary Yellow, mijn favoriet Dream House. Deze band hoeft geen introductie te krijgen. De mensen die hiervoor komen weten wat ze te verwachten staat. Mooie melodische majeur passages gevolgd door snoeiharde screams en vette chords die breed klinken. Je houd er van of helemaal niet.

Luister eens naar Brought to the water en je snapt wat ik bedoel. Het is heerlijk om meegenomen te worden in een nummer van 10 minuten.

Nee, verwacht geen circle pits bij deze bands en zeker geen telefoons. Waarbij Tool en steeds meer bands moeten verzoeken om te genieten van een concert zonder phone, zie je bij Deafheaven op een enkeling na geen telefoons. Mooi toch? Ik zeg het vaker. Metal it is !! Daar ga je alleen heen als je het leuk vindt, luister je alleen als je het mooi vindt en dat publiek joh... Echt believe me, het beste publiek wat je kunt vinden.

Bij de merch was het ook druk. Vinyl en shirts gingen over de toonbank of het de laatste waren. Deafheaven was TOP!

In de pauze even naar het thuisfront appen en naar wat vrienden. Ja mensen, ik was alleen! Leerlingen van de TGM school, vrienden en familie en mijn kanjer snappen de muziek van Deafheaven nog niet. Tja, als je er niet heen gaat ga je het ook nooit snappen. Eigenwijs als ik ben blijf ik zeggen " Luisteren" !!!

De beurt was inmiddels aan Touché Amoré!

Jeremy de zanger gaat al bij het eerste nummer het publiek in en de toon is dan ook meteen gezet. Ik moet zeggen, het is wel even wennen van Post Metal naar Post Hardcore. Deze tour bestaat voor deze band uit o.a het integraal uitvoeren van Dead Horse. Na de show heb ik de limited edition uitvoering van Dead Horse gekocht. Een mooi boek met daarin de l.p.'s Aanrader!!! Tijdens de nummers zie je meteen ander publiek naar voren komen en waarbij iedereen ook los gaat! Niet meer dan normaal bij Hardcore. Deze stroming komt uit je tenen en dat voel je gewoon bij die gasten. Niks is gemaakt en alles is echt. Ook deze band is gewoon top. Kortom, wederom weer een topavond gehad met te gekke bands, publiek en een leuke score aan Merch.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page