top of page

Interview with Kieran Robertson

Bij de meeste muziekliefhebbers gaat er niet direct een lampje branden. Begrijpelijk, want deze jonge Schot uit Glasgow staat nog aan het begin van zijn carrière. Als je dan al het geluk hebt dat je met legende Geoff Tate mag touren,spelen en schrijven,(scoop) kun je bijna zeggen dat je carrière geslaagd is toch?Maar het draait natuurlijk niet om geluk, want deze gitarist weet zijn snaren op de Framus gitaar goed te raken. Geoff is de founder en leadzanger van Queensryche en voor een groot deel verantwoordelijk voor het baanbrekende Operation Mindcrime die dit jaar 35 kaarsje uitblaast. Wie de geschiedenis kent weet dat de band en Geoff uit elkaar zijn en Geoff zijn eigen weg gaat met succes.


Maar? We hebben het in deze blog over Kieran en onze video interview met deze Schot die zeer vriendelijk is en alle tijd voor ons heeft genomen om te kletsen over Framus, de band en Kieran zelf.

Kieran speelt inmiddels al jaren op Framus gitaren en met name de Panthera II Supreme is zijn main axe en heeft hij pas weer een nieuwe samenwerking ondertekend voor 6 jaar. Net als ons is hij verbluft over de kwaliteit van Framus en vooral de aandacht die fam Wilfer aan instrument,artiesten etc geeft. Het is echt next level als we hierover praten. Zeker als je hoort dat hij via een vriend hoorde over Framus en met een belletje en langskomen de rest geschiedenis is. Het blijkt maar weer eens des te meer hoe bereid Framus is om artiesten te helpen als je contact zoekt met het mooie merk uit Duitsland. Het is een filosofie die past bij de Duitsers.

Het merk maakt sublieme gitaren en next level gitaren dus als jij op een Framus wil spelen omdat de gitaar zo goed is, schroom niet om een bericht te sturen en wie weet hoe snel het kan gaan. De Panthera II Supreme van Kieran is niet helemaal standaard omdat normaal gesproken de neck van een Panthera II dikker is en Kieran de Diablo II Supreme neck fijn vind spelen. Kortom, de neck op deze Panthera II Supreme is wat slicker dan de standaard neck die op een Panthera II Supreme zit.

Daarnaast heeft Kieran ook nog een Idolmaker en op tour heeft hij ook een Wolf Hoffmann WH-1 mee en is dit ook echt een bad ass gitaar.

Tot zover de inleiding en wens ik je heel veel plezier met het kijken van de video:


The Guitar Master Shop is de enige Framus dealer in Europa en daarbuiten met de grootste collectie Teambuilt gitaren. Daarnaast Masterbuilt, Customshop en D-serie, dus check gerust eens ons assortiment: https://www.webshop.theguitarmaster.nl/framus


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page