top of page

MASTERFEST 2019

Een verslag schrijven over je eigen festival valt niet mee. Zeker als deze zo succesvol is geweest!

Er is al veel over Masterfest gezegd en geschreven de laatste maanden. Ik organiseer samen met Stefanie al jaren evenementen, maar een omvang als deze is echt Next Level! Dit festival is ontstaan na aanleiding van het 10-jarige bestaan van onze gitaarschool The Guitar Master. Het moest er gewoon een keer van komen als je ruim 25 jaar naar concerten & festivals gaat.

Zaterdag 13 juli was het zover. Nederland 3 in Wateringen is het enige popcentrum in de regio dus de perfecte locatie om uitverkocht te zijn. Een droom van een resultaat als je iets voor de 1ste keer doet (in deze opzet dan). Na maanden van mega hard gewerkt te hebben stond om 13:30 Alexander van The Art of Catering buiten helemaal ready en gingen de deuren van Nederland 3 open.

14:30 was de presentatie en mocht de coverband Square de eer hebben om als eerste band samen met de leerlingen een geweldige show neer te zetten. Tja en wat moet je zeggen als serieus 14:30 de tent helemaal vol staat!? Wij kon het niet geloven, maar het was toch echt zo! In een rap tempo kwamen de grootste hits voorbij en liepen de leerlingen stralend het podium af. Deze talenten werden goed opgevangen door de MF Crew voor en na het optreden. In een 2 uur tijd werd het een waar feest voor de band en publiek waarbij het publiek geen verschil merkte tussen leerling en band. Steek die maar in je zak als leerling ! :D

Daarnaast moet echt even Square worden genoemd als een top coverband! Wat een plezier straalt deze band uit en entertainment, maar vooral ook behulpzaam en vriendelijk naar de leerlingen. Top boys and girls.

Om 16:30 kon de eerste ronde van de popquiz beginnen en werd er via Kahoot een te gekke quiz gehouden waarbij je een serieus mooie Ibanez gitaar kon winnen. Een mega succes, want het publiek stond zelf op de bar en stoelen om mee te kunnen kijken zo druk was het met de quiz. Kortom een enorm succes. Na deze ronde kreeg het publiek trek en was het voor Alexander in zijn foodtruck hard werken. Als 40 jaar professional was de kwaliteit uitstekend en heeft iedereen heerlijk gegeten.

17:00 Mocht de eerste Profi-Band aan de slag. Life's Electric speelde een uur lang een mega dikke show waarbij zij ook nog aankondigde dat zij een mooie deal hebben gesloten. De zaal stroomde weer vol nadat de band de eerste nummers had gespeeld. Iedereen was verrast door deze band en dat is nu precies waarom wij dit willen doen. Nieuwe bands onder de aandacht brengen. Zanger Ferry krijgt mijn respect, want het had niet veel gescheeld of ze moest cancelen nadat hijzelf uit een boom was gevallen en ga er dan maar aan staan om de longen uit je lijft te zingen. Hou deze band in de gaten!!!

18:00 Finale ronde popquiz. Dit keer nog drukker, omdat iedereen die mooie gitaar wilde winnen. Mega druk, waarbij zelfs lange mensen vooraan wilde staan om alles goed te kunnen zien. People???? Niet meer doen volgende keer, maar uiteindelijk ging de kleine Imre mooi met de hoofdprijs er vandoor en werd hij op de Mainstage verrast met deze prijs!! Wat een succes en blijdschap, zien we de gitaar toch weer terug op les.

18:30 Was het de beurt aan Monkey Minds. Tijs is een performer puur sang! Samen met Jasmijn kunnen zij het publiek bespelen. Ook deze bands schitterde met leerlingen waarbij zij te gekke nummers speelde zoals Jesse J, Pink, Editor, de Muziek van nu. Het ging bij het publiek erin als zoete koek. Wat een plezier bij de leerlingen! Deze 2 uur waren ook zo weer voorbij. Inmiddels stond de zaal dampend vol en buiten ook. Zo vol dat we enig moment gingen twijfelen of iedereen nog wel naar binnen konden.

20:30 De nieuwe ronde popquiz waarbij deze ronde een Koch Amp gewonnen kon worden. Nog drukker dus in de zaal, veel mensen van buitenaf, maar ook steeds meer bekende en vrienden. Wat een succes om een quiz te organiseren zeg! Inmiddels stonden er ook fans voor de Belgische band Stake klaar.

21:00 Stake is van het kaliber "HARD" En laten Stefanie en ik nu juist een groot Fan hiervan zijn :P Wegens technische shizzle duurde de opbouw even, maar ja dat gebeurt wel vaker en dat kan niemand versnellen. Op die manier bouwt alleen de spanning maar op en dat bleek wel na de eerste riffs! O.M.G. wat is deze band super gaaf en wat waren Stefanie en ik blij toen de kogel door de kerk was dat ze officieel kwamen. Dat zij wilde spelen op ons feestje! En wat bleek? Aan het einde van de show stond gewoon de zaal nog vol publiek en was iedereen zwaar onder de indruk van dit bijzondere optreden. Lastig publiek? wel nee, je had onze leerlingen eens moeten zien! Ik zeg het vaker als iemand naar deze band vraagt “Rauwe Energie, Puur en Echt” Gewoon f*cking goede muziek! Quote van Willy: Awesomeness Needs Recognition. De moshpits waren niet meer te tellen. Uiteraard ging Brennt de zanger ook de pit in en gaf hij de gitaar aan een leerling van ons om even mee te rammen. Wat een lol bij iedereen! Mokers vette show en Stake heeft echt een heel stel nieuwe vrienden erbij. Yep, ook na de show was het erg gezellig :P

Ik kon niet echt mee feestvieren, want de boys van Green Lizard waren er al voor de show van Stake aanwezig en inmiddels stonden zij ook te trappelen, om hun spullen het podium op te bouwen. Dus alles weer off stage en weer nieuwe spullen on stage.

Inmiddels een dampende zaal met publiek die vermaakt werd met de finale ronde om een super mooi Koch Amp te winnen. Jemig wat een gretigheid bij iedereen om te winnen! Niet normaal meer zeg. Wel leuk om te zien en dus een super geslaagde actie waarbij de aandacht van het ombouwen weg getrokken werd naar een toffe spannende quiz. Uiteindelijk ging de amp met Joris mee! Dansen en springen was het bij de aankondiging en leuk dat de winnaar ook zelf gitaar speelt. Eveneens Imre met de Ibanez. Via deze weg willen we nogmaals Koch Amps & Ibanez Guitars bedanken!

En dan is het iets uitgelopen. Bijna 23:00 een half uur later dan gepland. Niemand vindt het erg, omdat het zaterdagavond is. Veel mensen stonden trouwens toch nog even buiten bij de foodtruck lekker te kletsen & persoonlijk vind ik concerten die om 20:00 plaats vinden toch veel te vroeg.

Het is verdorie zaterdagavond! Dan is 22:00 a 23:00 gewoon een perfecte tijd om te starten... Iedereen heeft zijn drankje achterover geslagen en was helemaal klaar voor Green Lizard Ft. Rudeboy. De band is los! Wat een energie bij de gasten en de ene hit na de ander komt voorbij. Net zoveel hits als stage divers en circle pits hahaha. De Oude Garde is na een stoffige tijd wakker geworden en vooraan op ons feestje gekomen om de tijd van hun leven te hebben zoals vroeger. Dit ziet de band ook en dat voelt gewoon goed aan zeg. Alles wordt tegenwoordig aan banden gelegd, maar net als bij Stake is dit puur rock and roll. The Silver surfer Rudeboy komt helemaal los en dat is te merken aan het publiek, want die gaan nog meer uit hun stekker. Wat een energie heeft Patrick…

Man man man man, wat een feest is het met die band zeg. Niet alleen omdat er hits gespeeld worden, maar de band is gewoon zo lekker Down to Earth en tegelijk besef je dat deze zelfde gasten zoveel betekend hebben, om maar de zwijgen over de nummers die zij gespeeld hebben die avond.

Gewoon relaxte muzikanten die, als zij klaar zijn en wij door onze hoofdsponsor nog even op het podium worden getrokken om het publiek even te laten zien dat wij dit georganiseerd hebben, nog een keer terug komen op het podium voor nog een laatste nummertje…

Tja, en dan komt aan alles een einde! Het is allemaal te veel om op te noemen, maar ik denk dat iedereen die erbij was het wel begrijpt. En was je er niet bij en lees je dit, tja… dan heb je echt wat gemist.

We willen iedereen nogmaals bedanken voor jullie opkomst, inzet, harde werken, gezelligheid, knuffels, HighFive’s, zwaaiende lange haren vooraan het podium en de poster met alle handtekeningen van de leerlingen! Het harde werken is beloond met een geweldige dag, waar iedereen aan heeft bijgedragen. And that means a lot people...

Groetjes van ons!

Paul en Stefanie.

ps: En voor iedereen die roept "2nd edition" zeggen wij "We keep in touch”.

> Foto's Leerlingen: DOWNLOAD HIER

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page