top of page

Norma Jean Patronaat

YES!!!!! En dan win je voor het eerst eens concert kaartjes. Niet liegen zeg. Stefanie heeft een keer kaarten voor Limp Bizkit gewonnen, maar dat is 10 jaar terug.

Sinds de eerste heavy show op Kink zitten wij serieus voor de laptop of radio. Wat kan het toch super vet zijn om gewoon weer old skool voor de radio te zitten en luisteren naar iemand die over nieuwe albums praat, maar vooral plaatjes draait. MTV headbangersball, Vara's vuurwerk. Mijn god wat hebben wij/ ik dit gemist.

Ik kan het iedereen aanraden om naar A : Kink te luisten en B : The heavy show! En nee, niet omdat we nu kaartjes hebben gewonnen hebben.

Okay, okay,

Terug naar 11 april, patronaat. Norma Jean & Blind Sight.

Het is alweer een tijdje geleden dat de band Nederland onveilig kwam maken dus het juiste moment om te kijken hoe de band er voor staat.

Inmiddels zitten de heren in de studio en kijken vele uit naar het nieuwe werk.

Als voorprogramma was bekend gemaakt dat Employed to Serve uit Engeland zou komen. Tja en die waren er deze avond nou net niet. (25 april komen ze overigens wel naar Nederland... )

19:30 was de start dus een ander voorprogramma, namelijk Blind Sight. Een Nederlandse band die we een beetje gemist hebben. Er moest ook nog gewerkt worden lieve lezers en dan is een ritje snel snel naar Haarlem (met file) altijd lastig. Het laatste muzikale nieuwtje (video) van Blind Sight was Empathy Astray en kon mij nog niet echt overhalen om "YEAH" te zeggen. March of the clowns is van 2018, heeft een aantal luisterbeurten nodig. Er valt nog wat werk te verrichten voor de guys, maar wij zeggen altijd, lekker door ontwikkelen. Kun je alleen maar van leren. Ik vond het live optreden ook niet sterk. Je hoort het vaker bij vocalisten die grunten en zingen. Het is meer dan regelmatig vals en daar kan ik gewoon slecht tegen. Respect voor de vocalist hoor, want doe het maar eens grunten en zingen. Maar? Als het te ver onder de maat is moet je toch eens nadenken. Ook 3 gitaristen on stage is too much voor deze band als ik zie wat ze alle 3 spelen. De uitstraling van de band kan ook gewoon beter. Pluspunten voor de aankleding van het podium, want dat zag er goed uit. Muzikaal volgens mij nog zoekende.

Ik denk dat Norma Jean ook vooral visueel gekeken heeft naar hoe het voorprogramma zich presenteert. Zo heeft Blind Sight heeft wel erg veel vergelijkingen met Employed to Serve, of is het andersom? Kip/Ei?

Nieuwe album Blind Sight

Vorige album Employed to Serve

Logo Blind Sight

Logo Employed to Serve

20:30

Norma Jean.

Met de zaal die voor mijn gevoel slecht gevuld is (100 man?) voor een band met deze reputatie zou je meer verwachten op een donderdagavond. Ik kreeg het gevoel dat de band dit ook dacht. Zeker als je de avond ervoor als support van In Flames hebt gespeeld waar het niet alleen sold out was, maar ook gewoon meer mensen waren.

Als we de facebook pagina bekijken zien we bij anders shows veel publiek. Maar what the fuck. Al staan er 40 man! Als je een vette show geeft maakt dit geen reet uit. Ik zeg het zo vaak "een band heeft ook energie van het publiek nodig" Publiek heeft waarschijnlijk ook net het bordje pasta achter de kiezen en nog te weinig drank op (Lol) dus de eerste moshpits lieten echt op zich wachten. Het eerste half uurtje was dus gewoon matig en volgens mij had de band er zelf ook nog geen zin in.

Daarna kwam er toch meer gang in en ging het publiek dan eindelijk los. De eerste pitjes waren een feit en dat werkt natuurlijk ook lekker voor de band. 21:30 laatste nummmer??? WTF? Kom ik daarvoor naar Haarlem? Je ziet het wel vaker bij Core bandjes. Een uurtje spelen.... Why? Geef je een headlining show, ben je na een uur pleite. Het is goed dat het publiek bleef schreeuwen want gelukkig een toegift als in 1 nummertje nog even spelen.

Afgelopen maanden zijn we verwend met te gekke concerten en was dit een zakelijk avondje zonder een " WOW " gevoel te hebben. Ik had meer verwacht van de guys...

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page