top of page

Metal @Het Paard

THE OCEAN

+ DOWNFALL OF GAIA & HEROD

Je gelooft het bijna niet, maar zowaar metal in het Paard (Den Haag). Zo vaak komt dit niet voor dus daar moeten we bij zijn. Een thuiswedstrijd, omdat we dicht tegen deze stad aan wonen. Normaal rijden we stad en land af voor muziek, maar vanavond dus lekker dicht bij huis.

The Ocean kwam de kleine zaal plat spelen met support van Herod & Downfall of Gaia.

Een paar weken geleden hebben we The Ocean ook al tijdens Complexity gezien in een stampvolle grote zaal en dat was al geweldig!

De Zwitserse band Herod mocht het spits afbijten en schrijven progressive sludge om even in de hokjesvorming te blijven. Gsus wat heeft Mike Pilat een stem zeg! Mokers vet en daar mag hij blij mee zijn als je zo kunt brullen. Inmiddels hebben we de c.d. al meerdere keren in de speler gehad, want het album Fork Tonque is mega dik.

Luister maar eens naar het gelijknamige nummer Fork tonque en je snapt meteen wat ik bedoel.

Als opener van de avond valt het nog niet mee om iedereen in de mosh stemming te krijgen. De meeste metalheads komen langzaam binnen wandelen maar de sfeer zat er toch goed in. Hou deze band in de gaten!

 

Downfall of Gaia

Ethic of radical finitude is een knetterhard & Ultravet album en niet zo lang geleden is uitgebracht (2019) en mag niet ontbreken in je collectie. Deze gasten snappen het en vanaf het eerste nummer zijn we dan ook echt los.

Het is gewoon genieten geblazen tijdens deze set. De zaal is inmiddels behoorlijk vol en als de langharige koppies heen en weer gaan zie je dat het goed zit. Wij Hollanders kunnen soms behoorlijk stug, afstandelijk en afwachtend zijn tegenover een band, waardoor het nog moeilijker is in je 'set' te komen. Maar echt, deze set vliegt voorbij en dat is logisch ook met een 30 min want dit zijn nummer van 6/9 min. dus time flies. Na de show meteen even Vinyl gescoord. Hebben we luistertips? Tja, met 4 albums op zak is meer dan genoeg om te luisteren. Neem je tijd, zet je koptelefoon op als je in de bus zit, of ga er eens lekker een avondje voor zitten. (Vindt je lover vast leuk, vraag maar aan Steefie)

 

The Ocean collective

Tja, wat moet je van deze band zeggen? Het begint saai te worden als ik zeg "Facking vet" ???!

Het is niet anders people. Deze band is gewoon echt de top... Heerlijk met keyboards erbij voor dikke lagen sounds met 2 gitaristen die het helemaal snappen. Je ziet ook dat iedereen voor deze band komt. Je voelt het, je ziet het en je merkt het aan alles. Kan ook niet anders als Loïc Rossetti al bij het 2e nummer naar achter loopt en vanaf het balkon naar beneden springt en het publiek erbij betrekt. (WHAT?, gaat hij daar nu echt vanaf spri...)

Dit is ook weer een frontman die het helemaal snapt!! Wel een gewaagd idee zo aan het begin van de set om naar beneden te springen. Iets met vertrouwen in het publiek hebben enzo.

Of? Dat een fan het hele concert uit zijn dak gaat en de gitarist zijn plectrum geeft en hij een paar accenten mag aanslaan op de gitaar. Deze gast was zo verbaasd dat hij niet wist wat hij moest doen. De avond van zijn leven dus... Mega vette show die na een klein 1,5 uur ten einde kwam. Luister eens naar phanerozoic i palaeozoic! Deze gasten snappen het helemaal.

Tja en dan trek je de laatste centen uit je broekzak. Vinyl, c.d's, patches, shirt en een zeefdruk-poster. We moeten er eigenlijk eens mee stoppen, want alles gaat op aan de sponsoring van bands. Het lijkt wel een verslaving, maar in ons achterhoofd beseffen we ons maar al te goed: zonder fans geen muziek.

Jemig, wat kan een normale dinsdagavond toch super vet zijn!!!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page