top of page

FIAK @Studio Gonz


FIAK ofwel For I Am King

Aangezien wij deze band behoorlijk promoten bij iedereen, denken mensen wel eens dat we fan zijn. En waarom niet? Kijk eens waar deze band mee bezig is en hoe hard zij werken. Belangrijker, luister naar de muziek en je bent overtuigd. Deze band verdiend internationale belangstelling volgens ons en een "big label".

Het laatste album "I" Liegt er niet om en als we het tourschema zien zijn de boys and girl goed bezig.

Studio Gonz in Gouda zijn we ook nog nooit geweest dus meteen eens checken hoe het met metal in Gouda zit.

De handhaving doet goed zijn best om om 00:00 in ieder geval op een gratis parkeerplaats boetes uit te delen als je wegens een volle parkeerplaats op een plek gaat staan wat niet echt een parkeerplek is, maar je wel uit de weg staat. Eenmaal binnen (wat is het nu 19:30 deur open 20:00 aanvang, of 20:00 deur open en aanvang) soundcheck band en 20:30 starten? Op een beeldscherm speciaal bier promoten en een aantal taps met dit overheerlijk bier en dus scoor je geen punten bij mij als je krijgt te horen dat er geen speciaal bier wordt geschonken op deze avond, maar niet krijgt te horen waarom niet. Effe een valse start zeg ik.

Maar dit alles wordt direct goed gemaakt als de boys & girl van Fiak naar je toe komen en zo super enthousiast en blij zijn dat je weer komt kijken en meteen effe een praatje komen maken. Metal = All Love. Yep, zo kan het dus ook.

22:15 mocht de band los. Handjes in de lucht en het eerste biertje ook de lucht in [A.k.a. Spekglad op de moshvloer Ahhhh.. Kak]

Prey knalt er gewoon in of het geen moeite kost om de eerste moshpit te creëren en ook dit heeft een band nodig. Publiek wat los gaat om energie te krijgen. We kunnen wel even een rijtje nummers op noemen die gewoon goed in elkaar zitten en blijven hangen in je kop. Forever blind, Home, en nummers als In Flames en In memory moet je ook echt even luisteren. (Spotify ⇩)

"I am a lion, i am a snake" Breath the fire van het album "Daemons" is ook een favoriet nummertje. Wat zo heerlijk is aan deze band is dat er gitaarsolo's zijn! Wat een feestje als een band twin solo's speelt. :D We kennen allemaal de bands Iron Maiden, Judast Priest, Avenged Sevenfold, Trivium Thin Lizzy, The Eagles en om het af te toppen Megadeath met Hangar 18. Een lijst aan bands waarin er twin solo's zijn te horen en hoe cool is het dat Wouter en Koen dit ook laten horen. Vooral zo door gaan en vaker laten horen.

Ook een solo als Invidia mag er zijn in de set! F*ck, waarom niet, jatoch?! Om onze kleine brute vocaliste Alma wat rust te gunnen in de set zou ik ook een drumsolo erin verwerken, want Jaap beheerst zijn kit!

23:15 is daar dan toch echt het einde van de set. #AMEN. Deze band mag groot worden en hoort thuis op een mainstage ergens op Hellfest, Graspop etc.

 

20:30 mocht WRCKG de avond starten.

Ik moet eerlijk bekennen dat we ons suf luisteren maar deze band uit Utrecht hebben we nog niet op de radar.

Heavy melodic hardcore from The Netherlands lezen wij. Zeer jonge gasten die hun draai nog moeten vinden maar een paar leuke nummers neer zetten. De zanger heeft echt wel die X-Factor, dus vooral zo doorgaan. Hoeveel grote bands zijn hun wel niet voorgegaan op de manier hoe zij nu starten. Gewoon lekker door ontwikkelen en kijken waar de band over een paar jaar staat. Niks mis mee!

 

Inferum hebben we tijdens Complexity gezien een paar weken geleden en was ik blij verrast met deze band zeg!

Ik wil beginnen met Wim Deelman die ik tijdens Complexity ook al zo druk bezig zag. Dit mag ook wel eens gezegd worden, want hoe belangrijk is licht wel niet tijdens een show. Een beetje rook wat op cruciale momenten zo belangrijk voor de gehele sfeer is. Om niet te vergeten, keihard spullen sjouwen dus complimenten aan Wim en de rest van de crew!

Ook complimenten aan Morrison de boer voor zijn grunts etc. Deze gast kan best veel met zijn stem en daar word je gewoon vrolijk van (ja echt) en weet ook het publiek voor zich te winnen. Hij is niet bang voor zijn publiek. Ik als gitarist kijk natuurlijk ook naar andere gitaristen, maar ik heb altijd focus op drums omdat "zeg zelf" groove zo belangrijk is en met Wouter op drums zit dit wel goed, een headbangend beest. Met Lars op gitaar zit het ook allemaal wel goed.

Puike show en nu we deze band in een paar weken tijd achter elkaar gezien verdiend dit ook zeker een groter podium. Hou ook deze band in de gaten.

Zo komt er weer einde aan super vette avond met te gekke bands.

Support them please!! Luister bijvoorbeeld alvast via Spotify naar For I Am King:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page