top of page

Behemoth Ecclesia Diabolica

Wat een package zaterdagvond. Behemoth, Wolves In The Throne Room & At The Gates.

Tivoli was dus uitverkocht. Wat zeg ik? Stijf uitverkocht er kon dus niemand meer bij. Overal werden er om kaarten gevraagd!

Utrecht zelf is altijd druk. We waren dus maar net op tijd binnen voor de eerste band. Klokslag 19:00 kregen we de eerste akkoorden van Wolves In The Throne Room al voor onze kiezen. Na een verpletterende recensie van een optreden van ‘Wolves’ in Tivoli waren mijn verwachting erg hoog. Maar ja, deze band speelt nummers van 8 à 10 minuten en als je om 19:00 moet starten en je dan ook nog maar een half uur mag spelen is dat gewoon vroeg en aan de korte kant. Ik telde dus 4 nummers :)!

Het geluid stond ook op decibel 50 en Black Metal heeft gewoon meer volume nodig (hahaha) Kortom, het was een beetje mat en tam zeg maar. Maar met het nummer "Born from the serpent's eye" van het laatste album, kwam er eindelijk een beetje gang in bij het publiek. Het half uur vloog voorbij en de band zei gedag voordat we er erg in hadden. De band was top, speelde goed maar een half is te kort om in de flow te komen. Volgende keer toch maar weer eens een full show mee maken, maar als introductie bij de vaste mensen van Behemoth, zeker een goede zet

Tijd voor een Behemoth biertje. Dit wilde we bij de ingang al kopen maar aangezien er zo'n rij stond ging Wolves toch even voor. Stefanie is niet zo groot, dus moeten we een beetje ten hoogte van de MoshPit staan wil ze wat zien! Helaas. Het Behemoth bier was binnen een uur uitverkocht (200 flessen!) dus rock and roll as it can be: Zwarte koffie.

At The Gates mocht zeker een 40 min spelen. Tja, en dan merk je toch dat met Zweedse Death Metal er meer gang in zit. Deze band heeft ook invloeden uit de Metalcore en met niet al te lange nummers kregen we aan de lopende band super vette nummers voorgeschoteld. Veel interactie met het publiek, moshpits en dat was dus gewoon een feestje! Yep! Na het laatste nummer bleef iedereen staan en wilde iedereen (ineens) vooraan staan.

Het podium werd omgebouwd voor Behemoth. In een rap tempo werd alles klaargezet en na 25 jaar concerten bezoeken en wetende dat wij 13 Juli ons eerste festivalletje Masterfest gaan organiseren, viel het mij op dat ik nu ineens bijzonder goed oplet wat er allemaal gebeurt op het podium en in de zaal. Grappig dat je daar ineens heel anders naar kijkt, zoals hoeveel man heb ik straks nodig om klaar te staan om dat podium leeg te halen of op te bouwen.

21:00 is het dan zover, Behemoth!! Het intro wordt ingezet door de band en jemig mensen!!!! Wat een geweld als met Solve en Wolves in Seberia gespeeld worden. Gevolgd door Daimonos en Ora Pro Nobis Lucifer. Aan de lopen band vlammen en CO2 op nog geen 1,5 meter afstand en een performance van de bovenste plank! Verkleedpartijtjes, dode vogels als hoofdtooi of een kardinaal from hell, wijn, maskers, corpse paint, bloed spugen, confetti. Dit is hoe een show moet zijn en ik raad het elke band aan. Hoe klein je ook bent, het visuele aspect is gewoon belangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je 100% achter je muziek staat. Je voelt het als publiek en dat is de X factor. Duwen, trekken, moshpits en alles wat erbij hoort. Nothing beats real live music, toch?! Het concert vliegt voorbij en met Coagvia was het concert ten einde! Geweldig en wat een bijzonder gave avond.

Als blijk van vertrouwen nog even langs de merch tent en vervolgens met een gesigneerde L.P en 2 shirts weer naar huis toe! Bij het tankstation werd er verontrustend nog aan ons gevraagd of alles wel goed was… De spiegel loog er niet om. Ons gezicht zat onder de bloedspetters!

Conclusie, Januari is achter de rug en dat was voor ons echt geweldig:

Architects, Polar, Beartooth, Wolves In The Throne Room, At The Gates, Behemoth en ook nog allemaal lokale bands gezien.

Fjuuuuuww, We zitten niet stil :) maar we doen het wel samen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page