top of page

Architects | Holy Hell Tour


Eindelijk , even stoom af blazen na hectische weken organiseren van ons nieuwe festival: Masterfest.

Vanavond live Architects (GB) zien in de AFAS. De band volgen we al sinds de begindagen en zo zie je maar dat kleine bands groot kunnen worden na keihard werken. Een band die je gezien moet hebben als het gaat om het stevigere werk maar toch met melodische refreintjes om het zo maar te zeggen.

Het valt onder Metalcore, wat een mix van Extreme Metal & Hardcore Punk is. Een van de grootste bands in het genre vandaag aan de dag (meer dan 14 jaar actief!!) hebben tegenslagen moeten verwerken, maar zijn eigenwijs en sterk genoeg geweest om boven zichzelf te stijgen. 7 albums verder hebben ze hun 8e album Holy Hell genoemd. Het eerste album zonder hun voormalig gitarist Tom Searle, de tweelingbroer van drummer Dan Searle die veel te jong gestorven is en diepe sporen op de band heeft achter gelaten. Diverse verwijzingen tijdens het concert maakt dat niemand in de zaal hem kan en mag vergeten: T//S

Spectaculaire lasers, vuren en gewoon ogen te kort komen. Je gaat bijna zeggen dat de band op zijn top zit.

Vanaf het eerste nummer staat alles als een huis buiten dat het geluid veel te hard staat. Het is leuk een vette bas en samples, maar de gitaren waren slecht hoorbaar tijdens het eerste deel van het concert.

Het is ook vandaag weer duidelijk. Je hebt ook energie van het publiek nodig. Wat ging het los en niet 1 maar alle nummers werden meegeschreeuwd door het publiek. 1,5 Uur vliegt voorbij en wat een respect voor zanger Matt Johnson. Ik heb veel artiesten inmiddels gezien, maar deze gast kan grunten en zingen. Okay tegen het einde mag je best wel even happen naar adem, maar wat een respect verdiend deze gast. Na het concert nog een klein opstootje van een beveiliger die ingreep bij een gevecht om een drumstok waarbij hij het genoeg vond (denk ik).

Als voorprogramma kregen we de bands Polaris & Beartooth voorgeschoteld.

Beiden bands hebben we al eerder gespot tijdens een festival dus de avond startte lekker. Polaris vind ik zelf helemaal top maar, kwam niet goed uit de verf (wat wil je om 19:15) Maar als je met een backtrack mee zingt, moet het wel zuiver zijn anders is het tenenkrommend vals. Blijft soms toch echt een probleem om goed te kunnen zingen en je publiek te vermaken en te Bassen op het zelfde moment!!

Beartooth was een feestje en kreeg ook de hele (uitverkochte) zaal mee. Helaas niet vooraan gestaan tijdens dit optreden want een drankje halen duurde erg lang (Lees 20 Min).

Geen munten meer, maar met cash of pin betalen werkt nog niet lekker in de Afas. (pffffffff)

Halverwege het optreden de moshpit in gesprongen en dan staan je binnen 30 seconden vooraan.

Komende week wel even de bril van Stefanie laten repareren. Soms raak je wel eens gewond vooraan. Oeps.

Kortom, een te gek weekend gehad en een aanrader voor iedereen om Architect live te zien. Dit kan want de komende editie spelen zij op Jera on Air en die line-up is om te smullen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page