top of page

Miracles of Music

Daar zitten we dan. Rij 1 op stoel nr 22 en 24. Oeps. ik wist niet dat het zo dicht tegen het podium was, maar front row geeft wel de beste beleving als het gaat om Berget Lewis te horen zingen & performen, een puur

kippenvel moment. Dit is alleen nog maar de introductie van de avond! Vanavond zijn wij namelijk in de Doelen, Rotterdam bij de interactieve show: Miracles of Music.

Met het project 'Miracles of Music' willen zij zoveel mogelijk kwetsbare mensen en hun naasten de wonderbaarlijke kracht van muziek en muziektherapie zelf laten ervaren, maar ook leren deze zelf in te zetten tijdens momenten van zorg en aandacht. Maar hoe werkt dat alles precies in jou brein?

Daarvoor zijn 3 professoren bij elkaar gekomen om dit precies uit te leggen. Zij behoren tot de besten in hun vak en zijn geboren performers: de professoren Henkjan Honing (muziekcognitie), Dick Swaab (neurobiologie) en de van meerdere tv-optredens bekende Erik Scherder (neuropsychologie).

Zij vertellen haarfijn door middel van een prachtige presentatie hoe het brein werkt als je muziek luistert en wat er gebeurt bij mensen die muziek maken. Laten je meemaken dat echt iedereen muzikaal is en zorgen er voor dat er ook nog eens veel gelachen wordt die avond. Dit alles onder begeleiding van Berget Lewis, haar tweelingbroer Alvin op gitaar en Jazz Saxofonist Benjamin Herman (echt een geweldige band!)

In 4 thema's gaan we door het brein. Ritme, Melodie, Muzikaliteit & Emotie. Er worden vergelijkingen gemaakt met baby's, dieren, mensen met hersenbeschadigingen of professionele muzikanten. Ze vragen je naar een ritme te luisteren, of naar een melodie en of deze hetzelfde of anders is en ze laten je ervaren wat het is om emotie uit muziek te halen. Berget zong vanuit het diepste van haar hart Purple Rain, waarbij diverse emoties bij iedereen los kwam! Prachtig.

Maar even de serieuze kant.

Ik zeg het zo vaak dat muziek luisteren & maken belangrijk voor de mens is. Dit begint al bij de geboorte tot aan het einde van het leven. Muziek verhoogt de kwaliteit van leven bij dementie, parkinson, autisme, afasie, oorlogstrauma, verstandelijke beperking, eenzaamheid en depressie.

Ik kan wederom niet anders zeggen als Muziek geneest!

Luister muziek, speel muziek en beleef muziek. Mensen onderschatten echt de kracht van muziek en de hoogleraren bovenstaand herhalen dit diverse malen tijdens de show.

Bizar dat muziek op school totaal is wegbezuinigd en dat er nu een pleister op de wond wordt geplakt door leraren een soort van muzieklessen aan te bieden zodat zij *ineens* muziekleraar zijn.

Of in 15 weken (3 uur les per keer) vakspecialist muziek zijn. Nodig daarom een echte muzikant/muziekleraar uit! Ook in Den Haag waar wij zelfs aan tafel hebben gezeten met 2e kamerleden komt het totaal niet aan dat het belang zo groot is dat is jammer. Niet alleen in de zorg, maar ook op school.

Een zeer inspirerende avond en echt heel veel geleerd, niet alleen voor een hoogleraar, een arts, een verzorger, maar ook als een muziekleraar.

https://miraclesofmusic.nl/show/

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page