top of page

Steak Number Eight / Stake

Steak number Eight @Voorruit Gent

6 uur rijden voor een concert? Tja, zo gek zijn wij soms wel als we een band te gek vinden en zij hun aller laatste concert ever geven! De kaarten waren dan ook binnen No Time uitverkocht, want het nieuws kwam hard aan voor de meeste. Vooruit, wij ook naar de Vooruit voor het afscheidsconcert van Steak Number Eight. Jaren terug voor het eerst gezien in Amsterdam als voorprogramma van The Dillinger Escape Plan, welke inmiddels ook al gestopt zijn. 2 keer nog in Den Haag gezien, ze hebben op Waterpop gestaan en een dag later in Duitsland bij het Summer Breeze Festival.

Helaas was de Benelux tunnel afgesloten en dan gaat iedereen dus sluipwegen zoeken. Je raad het zeker al? 4,5 uur bezig geweest om in Gent te komen. En dan ben je in Gent en moet je toch effe snacken om vervolgens nog op tijd te zijn. Aangezien we toch in Belgie waren... Ale, patatteke zijn dan wel op z'n plaats.

Helaas de support act moeten missen, dus om 20:50 binnen en wat is het kunstcentrum (concertzaal) toch geweldig. Een soort van Paradiso in het Paard formaat met vanavond in ieder geval een geweldig geluid. Nirvana heeft hier nog in 1991 gestaan! Wij stonden boven op het balkon omdat het beneden te druk was en aangezien er niet super veel moshpits waren hebben we het hele schouwspelen prachtig van bovenaf gezien.

Lampen uit en intro gestart, net op tijd. De zaal ging meteen los! Wat is het toch geweldig als je allemaal voor dat gene komt wat jou raakt. Muziek die je mooi vind. Het gevoel dat je met 'familie' bent die dezelfde passie delen.

Er werd afgetrapt met 'The Sea is Dying' gevolgd door mijn persoonlijk favoriet Black Eyed van het album Hutch. Daarna was het album All is Chaos aan de beurt. Tja als je alle albums goed vind kun je moeilijk kritisch zijn behalve dat het te gek is om deze band live te zien. Okay, Brent is niet best bij stem. Misschien omdat er een (mogelijk) een DVD wordt gemaakt of vanwege de live streaming er nogal druk op de ketel stond?

Valt ook niet mee, zingen en grunten van elkaar afwisselen. Dat is gewoon lastig! Het leek wel een soort ingehouden performance, omdat Bent normaal gesproken echt los gaat.

We nemen een sprong naar einde concert. Dickhead. Ik denk het populaire nummer van elke bezoeker? De complete zaal ging los en dat was te merken. Er komt een vibe los die je alleen kunt voelen als je erbij bent. Geweldig!!! Voor meerdere ongetwijfeld het hoogtepunt van de avond.

Na 1,5 uur is het dan toch echt voorbij. Of tocht niet?

Dit afscheid betekend helemaal niet het einde van de band, maar een andere naam wordt via het vallen van het doek gepresenteerd: "Stake" Dit betekend een nieuw begin, een doorstart in een andere vorm & stijl. We krijgen zelfs 2 nieuwe nummers die iets sneller qua tempo zijn en Brent zingt meer clean dan hij normaal gewent is.

Jammer dat deze band geen 500.00 albums verkoopt, want hoe anders loopt het dan allemaal...?

Wie is?

Steak Number Eight is een postrock- en noiseband uit het Belgische Wevelgem. De muziek is een mengeling van postrock en sludgemetal, en is beïnvloed door bands als Pelican, Isis, Sunn O))) en Amenra.

Eind 2007 won Steak Number Eight het provinciaal rockconcours Westtalent. Enkele maanden later won de groep Humo's Rock Rally 2008. Daarmee werden ze de jongste winnaars ooit.

Nu is het dus al het einde van deze band...

Ik blijf het zeggen, Support Real Music, dan kunnen zijn er ook hun bestaand van maken.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page