top of page

New Albums

Afgelopen weekend waren Stefanie en ik 11 jaar samen. Daarom hebben wij onszelf getrakteerd op een ritje naar onze vriend in Den Haag (The Vinyl Grove) Wat een heerlijke zaak is het toch om rond te neuzen en gezellig even bij te kletsen en we hebben natuurlijk weer een aantal nieuwe albums gekocht.

Slash ft Myles Kennedy and the Conspirators.

Wat een heerlijk album is dit toch. Rock and roll met veel plezier!

Ik kan nu wel een lang stuk schrijven over welk nummer te gek klinkt en welke misschien iets minder, maar dat doe ik lekker niet. Ga gewoon lekker onderuitgezakt op de band zitten en luister met een lekker biertje of Whisky erbij.

Alice In Chains.

Rocker? Dan heb je deze band vast wel een keer geluisterd of zelfs gezien.

De meeste liefhebbers kennen het verhaal van Layne wel dat hij meer aangetrokken was tot de underground dan Jerry en de band nooit echt de grote grunge band is geworden in vergelijking met Nirvana. Persoonlijk had ik ook meer met Alice in Chains dan Nirvana.

Na de dood van Layne kwam de groep in 2005 weer samen met William DuVall. Een prachtig figuur die met veel respect Layne heeft weten te vervangen als leadzanger.

Het nieuwste album is inmiddels uitgebracht, getiteld Rainier Fog. Een vertrouwd concept met een lekkere feel. Kortom, de band speelt niet heel veel in Nederland en zodra er een kans is om de band te zien sta ik er bij...

Joe Bonamassa.

Wie kent deze blues gigant niet? De man uit 1977 heeft een indrukwekkende c.v. om je vingers bij af te likken.

Net zo indrukwekkend als zijn toegangsprijzen op het moment. Die zijn op zijn minst bedenkelijk, maar dat kunnen we van meer bands zeggen. 200 euro is gewoon veel te gek! Dikke punt....

Terug naar het nieuwe album. Ik vind het gewoon een heerlijk album en ik kan er niet meer van maken. Heerlijke songstructuren, solo's, blazers en voor je het weet ben je alweer door het album heen.

Ik lees wel eens vaker in de media over zijn stemgeluid dat dit niet top is. Je vind het goed of niet zeg ik. Het is gelukkig nog live zonder autotune gedoe wat je steeds vaker in de popmuziek terug hoort.

Ik zou zeggen "ga zelf maar eens wat jaartjes echt oefenen". Kortom, een aanrader dit album.

Onze collectie is dus weer een beetje uitgebreid. Iemand zei pas nog tegen mij "Paules, Waarom nog steeds kopen joh?" Tja, dan kom je vaak weer in een lange discussie. Het heeft gewoon met onze (Stefanie en ik) passie te maken. Respect voor een band als zij een nieuw album hebben geschreven waar zij trots op zijn. De persoon die uren lang op het artwork heeft gezeten wat zo mooi tot uiting komt op een hoes van een L.P. Een band kan verder ontwikkelen en er een living van maken als er veel albums worden verkocht. Ook dit is gewoon weer een "Punt". Het internet is gewoon killing voor bands en het is gewoon te makkelijk om te zeggen dat een band dan andere manieren moet vinden.

Hoevaak hoor je over staken voor meer salaris etc.? Hoor je een muzikant dit wel eens zeggen? Van mij mag Spotify veel duurder worden zodat een muzikant hier meer aan verdiend.

Verdiep je eens in een muzikant wat hij allemaal doet om jou dat heerlijke gevoel te geven als je naar muziek luistert.

Bekijk hier het interview met Mike Portnoy: Rock is Dead?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page