top of page

Fender Original 50's


Eindelijk weer eens een Fender in tha house bij TGM. Vroeger was ik eens in het bezit van een Fender maar omdat ik er zo weinig op speelde moest de gitaar plaats maken.

Een paar jaar geleden begon het toch weer te kriebelen omdat ik het specifieke Fender geluid miste. Zeker met het les geven is het toch een must om er minimaal 1 te hebben. Er is heel veel muziek waarbij je een Fender hoort en dat gaat zo in je gehoor zitten dat als je de muziek speelt waarbij je een Fender hoort de sound mist als je niet op een.......... speelt.

Omdat er zoveel keus is aan modellen is het best een zoektocht wat bij je past. Daarnaast komt het budget ook nog eens aan bod. Je kunt in ieder geval in elke prijsklasse een gitaar vinden. Je gaat op een gegeven moment ook eens kijken bij de Customshop modellen en voor je het weet ben je een paar maanden verder of een paar jaar (smile)

Tijdens het les geven kom ik ook behoorlijk wat modellen gitaren tegen en uiteraard ook in mijn muzikale netwerk dus op een gegeven moment weet je wel wat je wel of niet zoekt.

Uiteindelijk gaat het erom dat je een goed gevoel hebt als je de gitaar voor het eerst aanraakt en een paar simpele onversterkte akkoorden speelt.

Ik heb wel een beetje research gedaan en ik wilde de Fender orginal 50's in real live horen, voelen, zien en natuurlijk spelen.

Ik ben daarom naar Dijkmans muziek in Breda geweest. Jan- Willem (eigenaar) heeft echt een winkel om van te smullen en daar was een Original 50's aanwezig. Naast heel veel mooie spullen is de service gewoon nice! Mijn tip is dan ook om er een keer te gaan kijken.

Eenmaal de gitaar aangesloten en een simpel E akkoordje aangeslagen was het " YES " dit klinkt lekker.

Na een uurtje was ik overtuigd dat dit mijn werkpaard voor de komende jaren gaat worden naast mijn werkpaarden voor andere stijlen muziek etc.

Als je een goed gevoel hebt moet je niet langer twijfelen. Ik ben happy en de komende tijd gaan we veel op de Fender spelen want uiteindelijk gaat een gitaar beter klinken als je er veel op speelt.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page