top of page

Limp Bizkit - AFAS

En dan ga je voor de ? 3e , 4e of misschien wel de 5e keer naar Limp Bizkit toe.

Waarom? Elke keer dat ik met Stefanie geweest ben was het een feestje. Wat is dit toch? Een band uit mid/eind '90 die toch elke keer weer voor een "Boom" zorgt. Elke keer weer jong publiek die volgens mij ook nog alle teksten kunnen meebrullen.

Zo ook dinsdag 26 Juni. Als support was er een DJ (Blvck Ceiling) die totaal misplaatst was op deze avond en absoluut geen toevoeging was.

De man himself zou 20:00 starten maar gelukkig werd het 20:15 en na een 20 min was hij weer van het podium onder geen aplaus en zelfs boeh geroep. Een duidelijk signaal dat het publiek er dus net zo over dacht als mij...

Daarna kwam vrij snel Limp on stage met een duidelijke boodschap dat dit het saaiste moment van de avond zou worden en of iedereen even Instagram en Snapchat wil afsluiten.

"Keep it reel" en daar ben ik het uiteraard helemaal mee eens.

Tijdens de openingsong 'Show me what you got' werd er toch een kleine break ingezet, omdat er een biertje het podium op het podium terecht kwam. Kleinigheid als je zag hoe het los ging op de vloer. My Man Freddy D was er niet blij mee, maar zelf vond ik het een beetje overdreven reactie van hem.

Vervolgens 'Hot Dog' en 'Rollin' met erachter 'Nookie' en 'Full Nelson'. Tja dan het is het gewoon "Aan"!

Een complete AFAS die alles meezingt en brult plus echt aan de lopende band moshpits. Tussendoor een beetje geklets van Durst en een serie covers van Wes wat niet echt super slick was maar het publiek maalde daar niet om en brulde uit volle borst Rage Against the Machine, Metallica, Pantera (Vinnie Paul, de drummer van Pantera was deze week overleden) etc...

Met een Take a look Around was het concert toch relatief snel voorbij... Met 11 eigen nummmers en 3 covers zou je kunnen zeggen "Dit mag een onsje meer zijn" voor een band met deze status. 1,5 uur Is standaard voor een band en eerlijk is eerlijk "het ging los" echt los en het was meer dan een feestje dus Limp was toch wel weer geslaagd... Beetje beurs, ietsje te warm vooraan en rauwe stem van het zingen hebben we nog een paar nummers naar de aftershow gekeken, Frontstreet. Dat paste goed in de sfeer en was dan ook een 'nieuwe' Nu Metal band welke keihard door de foyer heen knalde. Met plezier nog even geprobeerd af te koelen en wat mij betreft een waardig afzakkertje met een appelsap en een cola :)

Op naar het volgende concert, Sons of Apollo oktober of zullen we in de tussentijd nog wat anders meepakken?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page