top of page

Amenra & Boris

Een avondje om niet te vergeten. Omdat je niet alle concerten kunt bijhouden vergeet je ook wel eens dat er weer een super band optreedt op een zondagavond.

Afgelopen vrijdag voor de verandering weer eens een Aardschok gekocht, omdat ik al lang geen lid meer bent. Ook nu snap ik weer waarom.

Op de cover staat Judas Priest afgebeeld en dat zegt voor mij weer genoeg. Met diep respect voor deze band, maar het zegt weer veel voor mijn gevoel. Geef nu toch eens de kans aan nieuwe en jonge bands.

Nu is de redactie van het blad waarschijnlijk net zo oud als Rob Halford zelf...

Achterin de aardschok in de agenda zag ik dus Amenra staan en laat ik dat nu een geweldige band vinden. Even wat vrienden optrommelen en samen met Stefanie stonden we dus zondagavond in de Patronaat.

Ik blijf het zeggen dat dit echt een geweldig Venue is. Je hoort vaak "Den Haag rockstad", maar dat is toch wel in een ver verleden als je naar andere steden kijkt.

Haarlem, Eindhoven, Tilburg, Amsterdam en noem maar op, zijn Den Haag toch wel ver voorbij.

De opener van de avond was Boris. Een Japanse band die het tempo ongeveer naar 0 terug schroefde en de sfeer er goed in bracht als support act. Ik probeerde er goed doorheen te komen maar het was lastig. Ik zou het kunnen omschrijven als experimentele muziek aangezien de band per album toch varieert qua stijl van spelen.

Alsof je naar Vrije Geluiden op zondagochtend kijk, maar dan in de duistere nacht waar vleermuizen en een Japanese gong je kippenvel bezorgd. Na ruim een uur gespeeld te hebben kun je wel zeggen dat het niet echt meer een support act was.

Om 10:00 was het de beurt aan Amenra. De Belgisch Post-Sludge-Metalband maakt alles waar in de Patronaat. Mokers hard, subtiel cleane akkoordjes, tempowisselingen, screaming zang, of tranentrekkende fluister geluiden en vooral 100% geven tijdens dit concert. Dit is hoe het hoort als je muziek maakt people! Het binnenste van je ziel blootleggen, het met een hamer in tweeën slaan, op je knieën smeken en alles er uit gooien om zo weer opnieuw geboren te worden als een opgelucht mens.

Regelmatig keek ik de zaal in en zag ik mensen intens genieten van de muziek. Een uur lang met je ogen dicht zweven van extase om het Patronaat omver blazen.

Dit is meteen een moment om in te haken over telefoons tijdens concerten. Er wordt veel over geschreven en gezegd, dus ik wil daar ook wel wat over kwijt. Ik ga vaak naar concerten toe en dat varieert van blues, pop, metal, jazz, etc etc. Het valt mij ook weer op tijdens Amenra dat ik dus bijna geen telefoons zien!

Af en toe een filmpje of een foto, tuurlijk moet kunnen. Hoe anders is dat dan weer als je naar Jamiroquai gaat. Ik wist niet waar ik moest kijken tijdens dat concert. Overal om mij heen telefoon en mensen die bezig waren

met andere dingen behalve de band. Ook met Paramore was het een behoorlijke verlichting al moet ik zeggen dat daar dan ook weer gezellig veel gedanst werd en er wel aandacht was voor de band.

Een tijd geleden toen ik Noel Gallagher live had gezien moest ik zelfs iemand een 'mep' verkopen die 6 nummers lang achter elkaar (inclusief zijn vrienden met telefoon), volledige nummers stonden te filmen voor mijn neus. Grrr.

Ga je naar Complexity Fest, dan zie je weer iedereen een weekend lang genieten met af en toe een filmpje of een foto maken. (Laat dat overigens lekker aan de fotograaf voor het podium over, of zorg dat je zelf een Pers Fotograaf wordt)

Mijn beleving is dus toch wel dat als je naar een Metalband gaat dat iedereen voor de band komt en ook echt met de band bezig is. Ja, natuurlijk wordt een filmpje gemaakt en een foto, voor die ene vriend die die avond bij de verjaardag van zijn schoonmoeder aanwezig moet zijn. maar als je het vergelijkt met o.a. een popconcert dan zie je toch ander publiek. Netwerken, kletsen, foto's maken en door appen en vooral met (andere)zaken bezig zijn terwijl er een band staat te spelen. En natuurlijk doet niet iedereen dit, en jij die het leest al helemaal niet, maar het feit dat er veel mensen zich aan storen zegt genoeg.

Kortom, geniet gewoon eens tijdens een concert van een band people en buy het album of merch.

Fijne Maandag!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page