top of page

Complexity Fest 2018

Zaterdag 24 feb was in de Patronaat Haarlem voor de 3e keer Complexity Fest.

Van 13:30 tot 02:30 bandjes supporten die complexe muziek maken in de breedste zin van het woord. Of het nu Jazz, Elektro of snoeiharde Metal is, allemaal met dezelfde insteek en dat is net effe anders.

Samen met Stefanie was ik net op tijd om de band Barst te zien spelen. Een rustige opwarmer en dat is goed aangezien het programma druk zat was.

Daarna was het de beurt aan Idek en Helium Horse Fly. Het was even pendelen, omdat beide bands tegelijk speelde en ik graag allebij even wilde zien en horen.

15:45 Was het de beurt aan The Hirsch Effect en dit vind ik persoonlijk echt een vette band.

Na afloop een gitaarboek gekocht van de band en een L.P laten signeren. Dat vonden die gasten zo leuk dat we daarbij zijn drumstok in ons handen gedrukt kregen!

16:45 Mocht Kateon het stokje overnemen en deze jongens waren boos. De band uit Beiroet kwamen met een duidelijke boodschap "Boos op de wereld en dat willen we laten horen".

17:30 Speelde weer een bandje die ik graag wilde zien en dat was de band Vola. Een geweldige band en ook in de zaal waren er veel fans aangezien er veel nummers werden meegezongen.

Helaas zie je het wel steeds vaker "In ear monitoring". Leuk voor de muzikanten maar als er ook geen amps etc. op het podium staan wordt het geluid er niet beter op vooraan. Ik heb al vaker het gevoel dat muzikanten

in hun eigen wereld staan te spelen. Gelukkig mocht de bands nog wel zelf sounds schakelen (smile). Kortom, zet de amps weer op het podium.

Hoe anders was het bij God Mother om 18:30. Het dak ging eraf en dit was de beste band tot nu op deze dag. De zanger was MEGA actief en nam het publiek mee op reis. Hij liep regelmatig naar boven toe, de wc's in, de trap op en over de railing weer terug naar de MoshPit om daar een nummer te zingen. Dat ging de hele show zo door. Respect! Uiteraard was de muziek ook top, dus hebben we na afloop gelijk even een praatje gemaakt en een album en BackPatch gekocht.

Tja en dan moet je toch ook even aan eten denken. Het blijft een probleem vind ik persoonlijk op festivals om normaal (gezond) eten te krijgen. Aanbod, prijskwaliteit verhouding is gewoon ronduit bedroevend. Hier valt nog steeds veel te winnen. Ook voor Complexity Fest.

Om 20:15 Toska aan het werk gezien en dat was gewoon VET! Instrumentale muziek om je vingers bij af te likken. Voor de kenners, het is die gitarist met die woeste krullen die bij Andertons werkt.

21:00 was het de beur aan Faceless. Veel backingtracks waaronder extra vocalen, bas, keys en volgens mij zelfs gitaren. Persoonlijk een iets minder gevoel er bij en ook de zanger was not my favorite dus netjes het concert afgekeken maar kwam er lastig door heen.

22:00 Mocht Employed to Serve los en dat was ook mega vet. Goede muziek, interactie met het publiek en gewoon een heerlijke show. Ook nog even een L.P. met handtekeningen van de band gescoord en een praatje gemaakt. Lieve meid en op het podium een beest!

22:45 SIKTH! Deze band hoeft geen introductie onder de kenners. Deze band gaat al zo lang mee en zijn mede grondleggers van complexe metal, MathCore. Het nieuwe album is goed ontvangen en dus scoren ze nog steeds goed. We hadden the guys al eerder op Euroblast zien spelen en de band weet gewoon wat het doet. Ga luisteren is mijn tip. Toeval wil dat we ook nog een album hebben gewonnen met handtekeningen van deze gasten (*Stefanie*doet*een*dansje*). Thanks Complexity !!!

00:00 Wil je dan nog meer muziek? Ja natuurlijk al moet ik zeggen als je de hele dag zoveel bands ziet spelen je oren een keer moe worden (en je nek van het headbang'n). Three Trapped Tigers speelde 45 min gewoon goed al moet ik zeggen dat het niet mijn ding was eerlijk gezegd.

Tja en dan voor de liefhebbers ging het feestje nog even door en vonden wij het wel even okay voor deze editie.

Complexity is een aanrader voor elke muziekliefhebber. Stel je zelf eens open om nieuwe muziek te ontdekken...

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page