top of page

Metal Battle @ Baroeg Rotterdam

Afgelopen zaterdag vond de Metal Battle plaats in de Baroeg Rotterdam en voor ons een moment om te kijken of er leuke bands speelde.

Als je de Metal Battle wint mag je op Baroeg Open Air spelen. Voor ons gevoel mag muziek nooit een wedstrijd zijn, maar als je niet mee doet weet je zeker dat je niet op het festival mag spelen.

De volgende bands speelde op deze avond.

(Sommelsdijk; black metal)

(Den Haag; post-hardcore)

(Westland; hardrock / stoner rock)

(Katwijk; technical death)

Hoe kun je dit beoordelen was mijn gevoel. Verschillende genres, aantal jaren dat een band bij elkaar is etc.

In mijn beleving zou je 4 bands moeten laten spelen die dezelfde stijl spelen zodat je beter zicht krijgt in het genre en kun je beter beoordelen hoe goed een band is.

Aan het einde van de avond maakte de jury (met als presentator de drummer van Die Nakse Bananen) bekend wat de criteria waren en werd de winnaar bekend gemaakt.

Nu wil natuurlijk elke band wel winnen en als je niet wint heb je natuurlijk altijd wat te melden richting de jury.

De winnaar werd uiteindelijk Icarius. Hier was niet iedereen het mee eens en ik kon mezelf daar wel in vinden als ik mijn criteria zou hanteren. En zo blijkt maar weer hoe lastig het is om een muziekwedstrijd te houden.

Maar? Ondanks dat een band niet wint, heb je de band weer op de kaart gezet en wie weet staat er

toch een booker tussen die een band wel ziet zitten en voordat je het weet krijg je een bericht om op een ander festival te spelen.

Zie het dus gewoon als een leuke avond spelen met andere bands, netwerken en jezelf op de kaart zetten. Mijn positieve feedback van vandaag,

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page