top of page

ONTMOETING IN

ONTMOETING IN

Ik ben anders dan andere kinderen. Ik ben autist en heb veel talent", vertelt de 9-jarige Naaldwijkse Neil Franken. Paul de Zeeuw weet als geen ander hoe hij daarmee moet omgaan. Hij geeft gitaarlessen aan de jonge ster. ,,Ik ben meer dan een leraar. Ik ben ook een opvoeder", zegt de 41-jarige docent van muziekschool The Guitar Master.

Zijn pupil Neil pikt dingen snel op. ,,Wat hij hoort en ziet, kan hij gelijk naspelen", zegt de docent. ,,Ik maak zelfs mijn eigen nummer", vertelt Neil trots. Muziek maken geeft hem rust. ,,Alle drukte gaat even weg. Behalve als het niet lukt." Neil en zijn leraar zijn twee handen op een buik. ,,Ik leer ook van Neil. Ik denk beter na over wat ik zeg", vertelt De Zeeuw eerlijk. ,,Paul is echt mijn vriend. Bij hem wil ik zijn", zegt Neil met glinsterende oogjes en ramt wat op zijn snaren. Zijn docent weet als geen ander hoe je volledig ergens in op kan gaan. ,,Als 16-jarige beginneling was ik bloedfanatiek. Uren per dag studeerde ik."

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page