top of page

FOR I AM KING, Bæst & Decapitated

Het is weer een muziekaal weekend! Vrijdagavond was Stefanie nog bij Kamchatka, in de Zwarte Ruiter in Den Haag, zaterdagavond gingen we gewoon alweer op stap. Dit keer naar de Victorie in Alkmaar. Op het programma stond een zware maaltijd klaar. Decapitated, Bæst en For I Am King.

Wat een top locatie voor een podium en hallelujah: normale parkeertarieven 4,- voor heel de dag! Hulde aan Alkmaar! Dit huidige pand is in 2017 geopend en de entree is al geweldig. Aardige mensen en alles duidelijk uitgelegd. De bands speelde in de kleine zaal en dat zag er echt goed uit. Een beetje aan de kleine kant voor mijn gevoel, maar alles is er fris en fruitig! Over de locatie van de bar zullen we het maar niet hebben (niet handig).

Spot on 20:00 start de band For I Am King. Nu hebben wij over deze geweldige band al meerdere malen positieve berichten geschreven. Waarom? Ik denk dat we hier trots op moeten zijn en laten we er voor zorgen dat deze band over X aantal jaar tot grote hoogte kan stijgen qua shows, locatie en bekendheid. Maar dit kun je als band niet alleen. For I Am King is wel een band die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Qua muziek, album presentaties, looks on stage (wordt wel eens vergeten), Social en niet onbelangrijk, het zijn aardige muzikanten die de tijd voor je nemen.

In een half uur tijd (veel te kort wat mij betreft) schieten de nummers voorbij en ik kan niet anders zeggen dan dat het te gek klinkt. Jaap, Jurgen, Koen, Alma & Wouter zijn muzikanten die weten wat ze doen en het plaatje klopt gewoon. Misschien ben ik er stiekem wel een beetje jaloers op (smile). Heerlijke nummers, goeie grunt, lekkere solo's, Jaap die de ketels weet te raken en meer van dat soort complimenten. We kunnen natuurlijk wel even over muzikanten geneuzel beginnen maar het blijft een live performance. Ga deze band zeker live zien people en koop vooral een mooie stukje artwork zoals een LP of een Kek shirtje. Wat ziet het er allemaal goed uit!

Dan is het de beurt aan Bæst.

We hebben de band nog niet eerder live gezien. Aangezien de band pas sinds eind Oktober 2015 bestaat kan dat dus wel kloppen. Deathmetal met invloeden van Bloodbath, Skeletal remains, Morbid Angel, Dawn of demise, Obituary en Entombed om er maar een paar te noemen. De energie spat van deze band af. Het geluid had een min. of 20 nodig voordat alles hoorbaar was, maar man man man wat geeft deze band veel zeg. Zo blijkt maar weer dat je als band alles mag, of zelfs moet geven om het te voelen als publiek. Bæst pakte het publiek dan ook aardig in. Kortom, ook weer een aanrader voor iedereen om deze band te gaan volgen. Complimenten voor Bæst!!

Dan tikt de klokt tegen 22:00 en is het aan Decapitated. Je hoort wel eens zeggen: "de band kwam, zag en overwon'', maar dat is een understatement bij deze band! En laten we even niet vergeten, ze zijn al vanaf 1996 bezig people!!!! Altijd hard blijven werken en dan is een avond als deze echt een kers op de taart. Mokerslagen komen voorbij en aan de lopende band spelen! Even een break betreft een storing monitor, maar daarna weer 'vrolijk' verder. Na voor mijn gevoel 4 nummers toegift, één uur & 15 min. was het einde daar. En? Het was goed zo. Een zeer vette line-up, waarbij elke band echt zijn momenten pakte.

Prijsvraag:

For I Am King, Bæst en Decapitated, het was echt een feestje. Daarom willen wij dit feestje ook graag met jou delen en hebben wij een gesigneerde LP van het nieuwste album " I " van For I Am King voor jullie lezers weten te scoren! Wil je deze graag hebben? All For Free? Hoe kun je meedoen? Deel onderstaand Facebook bericht en Like de Facebookpagina van The Guitar Master. Eind van de week zullen wij de winnaar bekend maken.

Nu even chillen en volgende week naar Haarlem, Complexity!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page