*Nieuw* Lesmateriaal

September 5, 2018

Beste gitarist,

 

Zoals je inmiddels wel weet proberen we er alles aan te doen om gitaristen te inspireren door o.a. regelmatig nieuwe muziekboeken te kopen waar je uit kunt spelen.

 

Deze week nieuw binnen:

 

  • Joe Satriani - What happend next

  • Audiolslave - Revelation

  • Foo fighters - There is nothing left to lose

  • Incubus - A crow left of the murder

  • Keith Urban - Love, pain, & the whole crazy time

  • Blues breakers (John Mayall with Eric Clapton) 

 

 

 

Joe Satriani

 

Wie kent deze grootheid niet? Toen ik eenmaal mijn toonladders onder de knie had was daar het moment om always with me, always with you te spelen. Een openbaring en een wereld ging er open voor mij. Uiteraard luisterde ik al vaak naar Satriani, maar als je dan aan een nummer begint weet je meteen waarom Joe een grootheid is. Met zijn nieuwe album zit het vuur er weer helemaal in. Kortom, een super mooi album en kun je leren spelen bij TGM.

 

 

 

 

 

 

Foo Fighters

 

Dave Grohl is zoals de meeste muzikanten wel weten het brein achter deze band. Als voormalig drummer van Nirvana zijn sporen verdiend en na de dood van Kurt Cobain is hij Foo Fighters gestart. Wel een leuk feit is dat hij in tijden van Nirvana al eigen nummers schreef wat later gebruikt is voor Foo Fighters. Met name in de tijd dat het met Kurt slecht ging schreef hij nummers... Er hebben inmiddels al aardig wat boeken van de FF en met deze 2 is het compleet. Kortom, nieuwe aanwinst voor de school om te rocken.

 

 

 

 

 

Keith Urban

 

Keith Urban leerde op zijn zesde al gitaarspelen. Hij bleek zeer getalenteerd en twee jaar later won hij al verscheidene talentenshows. Hiernaast was hij betrokken bij een acteergroep waar hij leerde om te zingen, dansen en teksten te onthouden. Beïnvloed door de muzikale smaak van zijn vader, had Urban een voorkeur voor countrymuziek. Met het album  Love, pain & the whole crazy thing gaan we proberen om gitaristen eens kennis te laten maken met country muziek. Een te gekke artiest met super mooie nummers.

 

 

 

 

 

 

Audioslave

 

Na het uiteenvallen van Rage Against the Machine wilde de gitarist Tom Morello niet stilzitten en richtte samen met Chris Cornell (Soundgarden) Audioslave op. Dit resulteerde in een geweldige debuut album. Het 3e album Revelations was tevens het laatste album, omdat Cornell uit de band stapt vanwege meningsverschillen. Op het 3e album staan te gekke nummers die ik ga spelen met leerlingen om kennis te laten maken met grote artiesten.

 

 

 

 

 

 

 

Incubus

 

A crow left of the murder is een album uit 2004 en de opvolger van Morning view. De band die ooit als metalband begon groeide inmiddels naar de alternatieve rock met steeds meer politiek in haar teksten te, zoals in de hitsingle Megalomaniac. Brandon Boys is een onderschatte gitarist en als je naar zijn partijen kijkt en luisterd zit het geniaal in elkaar!! Kortom, verplichte lesstof!  ;-)

 

 

 

 

 

 

 

Blues breakers (John Mayall and Eric Clapton)

 

John Mayall is een Britse gitarist, toetsenist en componist en een van de mensen die de bluesmuziek in de jaren zestig van de twintigste eeuw immens populair maakten. In de invloedrijke, door hem opgerichte band John Mayall's Bluesbreakers, hebben muzikanten gespeeld als Eric Clapton, Jack Bruce, Peter Green, John McVie, Mick Fleetwood, Mick Taylor en Walter Trout. Een groot artiest die menig andere muzikant inspireerde om muziek te maken. Met dit album gaan we zeker aan de slag om kids een beetje muziekkennis bij te brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

DRUK // DRUK // DRUK

November 13, 2019

1/4
Please reload

Recente berichten

November 13, 2019

November 4, 2019

September 26, 2019

July 21, 2019

June 4, 2019

April 12, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square