Het Binnenhof

January 28, 2018

Een moment om trots op te zijn. Zoals de meeste leerlingen, vrienden, kennissen, familie weten is dat wij meer doen dan alleen les geven.

 

Wij zetten ons o.a. al een tijdje in om muziek te promoten en vooral muziekles op scholen. Er zijn al meer dan genoeg onderzoeken geweest waarom muziek maken en luisteren belangrijk is.

 

Professoren Henkjan Honing (muziekcognitie), Erik Scherder (neuropsychologie) en Dick Swaab (neurobiologie) hebben al meerdere keren aangetoond welk effect muziek heeft op de hersenen.

We zien en horen om ons heen dat er steeds minder aandacht is voor muziekles op school en dan met name structureel les. Voor ons is dit onbegrijpelijk.

Muziek is een vak en zou net als wiskunde, scheikunde etc in het lespakket moeten zitten voor meerdere jaren.

 

In de media zie je wel eens berichten voorbij komen over meer muziekles in de klas, maar we zien het nog steeds te weinig terug op scholen.

 

Stefanie en ik mogen a.s. woensdag 31 Januari tijdens een 2 uur durend gesprek met een aantal kamerleden over het onderwijs praten. In ons geval het muziekonderwijs. Wij gaan er alles aan doen om te vertellen hoe belangrijk muziek maken is en willen graag de kamerleden laten zien hoe belangrijk het is dat er structurele muzieklessen komen op de basisschool en voortgezet onderwijs door vakdocenten.

 

Voor ons is dit nu al een moment om trots op te zijn dat wij uitgenodigd zijn voor een informeel gesprek om te komen praten.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

DRUK // DRUK // DRUK

November 13, 2019

1/4
Please reload

Recente berichten

November 13, 2019

November 4, 2019

September 26, 2019

July 21, 2019

June 4, 2019

April 12, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square